Puhelin sex homoseksuaaliseen vet kalu

Jättäisitkö viidestä miljoonasta kotimaasi, jos et enään koskaan saisi astua sen kamaralle? Haluaisitko olla kuuluisa ja millä alalla? P no en ehkä. Jos sinulle annettaisiin mahdollisuus herätä seuraavana aamuna toisena henkilönä, kuka tämä henkilö olisi?

Asuntosi syttyy palamaan kaikkine rakkaine esineinesi. Pelastaisit perheesi ja lemmikkisi, jonka jälkeen sinulla olisi aikaa pelastaa vielä yksi tärkeä esine, mikä se olisi? Mistä elämässäsi pidät vähiten?

Haluaisitko tietää täsmällisen kuolinhetkesi? Olisitko valmis luopumaan television katselusta viideksi vuodeksi, jos pelastaisit teollasi nälkäännäkevää? Mistä elämässäsi tunnet suurinta kiitollisuutta? Valitsetko mieluummin tylsän ja hyväpalkkaisen uran vaiko mielenkiintoisen ja huonopalkkaisen? Olisitko valmis luopumaan kaikesta omistamastasi, jos saisit pillerin jonka avulla sinulle riittäisi puolen tunnin uni vuorokaudessa? Jos sinulle annettaisiin mahdollisuus palata valitsemaasi hetkeen menneisyydessä ja muuttaa tapahtumien kulkua, lähtisitkö muuttamaan ja mitä hetkeä?

Jos voisit elää 90 vuotiaaksi ja säilyttää viimeiset 60 vuotta 30 vuotiaan ruumiin tai mielen, kumman valitsisit? Jos tietäisit kuolevasi vuoden kuluttua, muuttaisitko millään tavalla tämänhetkisiä elämäntapojasi? Kenet maailman kaikista ihmisistä haluaisit päivällisvieraaksesi? Kumman valitsisit, sen ettet enää koskaan voi poistua paikkakunnalta jossa asut, vai että joutuisit poistumaan sieltä palaamatta enää koskaan takaisin?

Testamenttaisitko koko omaisuutesi ihmiskunnalle, jos tietäisit että siten voisit poistaa yhden ydinpommin maailmasta? Olisitko valmis makaamaan vuoden halvaantuneena, jos siten voisit estää saimaannorpan kuolemisen sukupuuttoon? Muuttaisitko jostain tapahtumasta mieleesi jääneitä muistoja, jos sinulla olisi siihen mahdollisuus? Mikä lapsuudessasi kokemasi asia on osoittautunut arvokkaimmaksi elämäsi aikana? Jos saisit nyt heti tästä päivästä alkaen 8 euroa vuodessa rahaa, sillä ehdolla ettet enää koskaan saisi tehdä työtä.

Jos saisit esittää kysymyksen jollekin ihmiselle valheenpaljastustestissä, kuka tämä ihminen olisi ja mitä kysyisit? Jos huomenna voisit herätä jotain kykyä tai ominaisuutta rikkaampana mikä se olisi? Jos löytäisit kadulta lompakon jossa olisi euroa rahaa veisitkö lompakon poliisiasemalle jos siinä ei olisi nimeä?

Kenet näistä henkilöistä ottaisit mukaasi autiolle saarelle: Kenellä ihmisellä on ollut eniten vaikutusta elämääsi? Jos seurustelukumppanisi joutuisi onnettomuuteen ja halvaantuisi jaloista alaspäin, olisitko yhä valmis menemään hänen kanssaan naimisiin? Jos sinulla olisi mahdollisuus kuulla kaikki huonot puolesi ystäviltäsi rehellisesti, olisitko valmis kuulemaan ne?

Suostuisitko olla peseytymättä 3 kuukautta, jos saisit euroa? Miten pukeudut kun haluat näyttää seksikkäältä? Jos saisit kysyä ennustajalta yhtä asiaa elämästäsi ja se olisi varmasti totta, mitä kysyisit? Jos saisit valita haluaisitko lapsesi olevan tyttö vai poika? Voisitko tappaa lapsesi, jos hänellä olisi niin hirvittäviä kipuja, että hän kuolisi kuitenkin? Oletetaan että et saisi käyttää tappamiseen mitään lääketieteellisiä keinoja, esim.

Haluaisitko mieluummin vain yhden sydänystävän etkä yhtään tuttavia vaiko paljon tuttavia etkä yhtään sydänystävää? Näet äitisi suutelemassa vierasta miestä intohimoisesti ravintolan ulkopuolella, mitä teet? Kumman kanssa pelaisit mieluummin jotain peliä, itseäsi huonomman vai itseäsi paremman pelaajan kanssa? Olisitko valmis valehtelemaan ystäväsi puolesta oikeudessa vaikka tietäisit hänen olevan syyllinen?

Mitä tekisit jos saisit tietää että viikon kuluttua puhkeaa kolmas maailmansota? Pukeutuisitko kutsuille mieluummin liian hienosti vai liian huonosti? Kumpi on sinulle tärkeämpää parisuhteessa, että sinua rakastetaan vai että sinä rakastat? Olisitko valmis lunttaamaan jos tietäisit ettet varmasti jää kiinni?

Kenet näistä olisit valmis uhraamaan pelastaaksesi muut varmalta kuolemalta: P yhtään isovanhempia ei oo enää hengissä, joten he eivät varmastikaan pahastu jos heidät uhraisin.

Haluaisitko mieluummin kauniit kasvot ja ruman kropan vai rumat kasvot ja upean kropan? Jos voisit puolittaa tai tuplata seksihalusi, kumman tekisit? Mikä on huonoin luonteenpiirteesi? Mitä näistä pelkäät eniten: Raiskaajaa, ufoja, väkivaltaista poikaystävää, pahoinpitelyä vai pimeää?

Antaisitko kumppanillesi anteeksi jos hän pettäisi sinua? Oletko mielestäsi äklöttävän ruma vai erittäin kaunis? Miten reagoisit jos isäsi ottaisi eron äidistäsi ja menisi naimisiin parhaan ystäväsi kanssa? Kuka on tällä hetkellä tärkein ihminen elämässäsi? Kenen puolisoksi näistä mieluiten ryhtyisit: Ranskalaisen koomikon, ruotsalaisen pitsanpaistajan vai venäläisen mafiapomon?

Mikä on ollut kauhein painajaisesi? Olisitko valmis muuttamaan kaikki maailman moottoriajoneuvot hevoskärryiksi? Olisitko valmis menemään vuotta taaksepäin vai eteenpäin? Jos ufot hyökkäisivät maapallolle aikomuksenaan tuhota se, kenelle luovuttaisit paikkasi pelastukseen vievässä raketissa vai pitäisitkö sen kenties itselläsi? Missä tilanteessa oisit valmis tappamaan itsesi? Kenen vuoksi olisit valmis uhraamaan henkesi? Minkä tässä mainittujen asioiden puolesta olisit valmis pitämään valtakunnalisen puheen: Homous, lesbous, orpolapset, eläintensuojelu, nälänhätäiset, ufot, siisteys, murrosikä, hienhaju, autot, kuukautiset, kanankakka lannoitteena, kauneus, pakarat?

Mikä maa on unelmiesi lomakohde? Olisitko valmis ajamaan itsesi kaljuksi jos siten voisit pelastaa isopandan kuolemisen sukupuuttoon?

Olisitko mieluummin pappi vai lähetystyöntekijä? Kumpaan sitoutuisit mieluummin, ikuiseen parisuhteeseen vai ikuiseen sinkkuuteen? Jos sinä saisit siiamilaiset kaksoset ja he olisivat vaikeasti kiinni toisissaan, kumman uhraisit mieluummin, tytön vai pojan, pelastaaksesi toisen? Mistä ruumiinosastasi luopuisit mieluiten? Vanhenisitko vai nuorenisitko mieluummin 10 vuotta? Olisitko valmis lähtemään vuodeksi vaihto-oppilaaksi Afrikkaan? Jos puolisosi olisi erittäin sairas, olisitko valmis myöntymään armokuolemaan?

Oletko jo tehnyt tai aiotko tehdä elintenluovutustestamentin? Mikä on pahin tapasi? Jos joku tappaisi kissasi, olisitko valmis määräämään tälle kuoleman tuomion?

Mitä asiaa maailmassa et voisi koskaan tehdä? Mikä on sinulle rakkain paikka maailmassa? Ystäväsi peruvat salaa häämatkasi, suuttuisitko heille?

Jos suuttuisit, mitä tekisit? Olisitko valmis myymään koko omaisuutesi pelastaaksesi ystäväsi hengen? Mikä on mielestäsi maailman suurin ongelma tällä hetkellä? Jos sinun olisi valittava ilotytön, stripparin, mestaajan, aineiden testaajan eläimillä tai palkkamurhaajanuran. Kumman näistä valitsisit, kunnon ja rajun seksielämän vai selibaatin? Voisitko ryhtyä nunnaksi tai munkiksi? Oletko koskaan ajatellut tekeväsi itsemurhan? Valitse näistä yksi asia mitä haluaisit elämässäsi olevan lisää: Mikä saa sinut nauramaan?

Osaatko isä meidän rukouksen? D [ ] Katsotko O. Viisi asiaa joihin kosken joka päivä: Kirjoita 21 tuntemasi ihmisen nimet alle. Älä lue jäljessä tulevia kysymyksiä ennen nimien kirjoittamista! Tehtävään saa haastaa myös muita, jos haluaa.

J-P Nyt vastaa kysymyksiin niin, että vastaukset koskevat aina kyseistä numeroa vastaavaa ihmistä. Missä ja milloin tapasit ensimmäisen kerran ? Mitä tekisit, jos et olisi koskaan tavannut ?

P Oletko koskaan nähnyt 4. D Mikä tekee 7. Voisitko koskaan asua P en kyllä tiedä tänhetkistä tilannetta. P no en oikeesti. Mitä mieltä olet ? P Mikä on parasta ? Voisitko kuvitella riiteleväsi verisesti numero 8. Onko sinulla sisarellinen suhde 2. P Luuletko pitäväsi yhteyttä 1. Teko tämän kyselyn jälkeen? Kun astut sisään ulko-ovestasi ja katsot vasemmalle, mitä näet?

Osaatko sanoa kalenteriin katsomatta monesko päivä tänään on? Kun katsot ulos keittiösi ikkunasta, mitä näet? Mitä tavaroita löytyy kylpyhuoneen peilin läheltä? Mikä on kotisi ihastuttavin yksityiskohta? Oletko tyytyväinen kotisi sisustukseen? Petaatko sänkysi joka aamu? Mitä löytyy sänkysi alta? Päivämäärä jonka jatkuvasti sekoitat? Onko sinulla salaisuus, jota et ole kertonut kenellekään?

Tuletko toimeen vanhempiesi kanssa? Kuinka monta tuntia nukuit viime yönä? Miten reagoit kun sinua yritetään iskeä? Milloin olet viimeksi itkenyt? Mitä teet jos törmäät exääsi? Millainen vaatetus juuri nyt? Kuinka usein käytät alkoholia? Mitä olet oppinut itsestäsi viime aikoina? Surullisin uutinen mikä sinulle on kerrottu vuoden sisällä?

Mukavin asia mikä sinulle on tapahtunut vuoden sisällä? Mitä sinulle sanottiin viimeksi? Onko sinulla mielipidettä Matista ja Mervistä? Kerro yksi tai useampi positiivinen asia tästä päivästä! Missä huoneessa olet nyt? Mitä löydät näyttösi päältä? Montako kertaa olet tänään aivastanut? Milloin viimeksi satutit itsesi pahasti ja miten? Käytätkö tällä hetkellä kynsilakkaa? Mikä soittoääni kännykässäsi on?

Minkä julkkiksen näköiseksi sinua on kutsuttu? Milloin sait viimeksi lahjan ja keneltä? Vituttaako sua nää päiväkirja haasteet? Minkälaiset kuoret kännykässäsi on? Kenen kanssa viimeksi puhuit? TV-kanava jota katsot eniten? Mikä on kaukaisin paikka missä olet käynyt? Jos et omista kolmatta, paljasta toinen nimi?

P Monelta heräsit tänään? Jos saisit ihan minkä tahansa eläimen lemmikiksi, niin minkä ottaisit? Oletko ollut yhteyksissä virkavaltaan? Mitä teit 6 tuntia sitten? Koska nauroit viimeksi kunnolla? Missä olit, ennen kuin viimeksi tulit kotiin? Minkä numeron sait viime kokeestasi? Mikä oli viime todistuksesi keskiarvo? Mistä näit viimeksi unta? Mitä sinulla on juuri päällä?

Paljonko rahaa sinulla on tällä hetkellä? Millä tuulella olet juuri? Oletko tyytyväinen elämääsi tällä hetkellä? Mitä sinun pitäisi olla juuri tekemässä? Miten hiuksesi ovat juuri? Mitä aiot tänään vielä tehdä? Mitä aiot ostaa seuraavaksi? Mitä aiot tehdä viikon kuluttua? Mihin ammattiin uskot päätyväsi? Mitä uskot tekeväsi tunnin kuluttua?

Kenet ihmisen luulet nyt seuraavaksi näkevän? Minkä elokuvan aiot mennä katsomaan seuraavaksi leffateatteriin? Löysit jotain homeista kotoasi? Jammailit vihaamasi biisin tahtiin ja tajusit vasta myöhemmin että vihaat kyseistä biisiä?

Nauttinut myrkyllisiä tai vähemmän myrkyllisiä aineita? Esiintynyt jonain toisena kuin itsenäsi? Riehunut ilman pätevää syytä? Kiivennyt puuhun pääsemättä alas? Jäänyt jonnekkin pitkäksi aikaa kiinni jostakin ruumiinosastasi? Ajanut jollakin kulkuneuvolla ojaan? Lukinnut itseäsi suljettuun tilaan vahingossa tai tahallisesti? Kierinyt mäkeä alas ja törmännyt puuhun?

D seukkailtiin varmaan kuukaus. D repesin nurkan vastaukselle. D taas repeilen nurkan vastaukselle. D 1 vuosi sitten minä Tähän asti tänä vuonna minä P oonko muuten tosi paljon ehtiny kaikkee.. Äitisi tai isäsi tekisi itsemurhan? Saisit korjata kolme vääryyttä maailmassa siis korjata kolme maailmanlaajuista ongelmaa? Loukkaantuisit vakavasti ja saisit valita amputoidaanko jalkasi, vai joudutko elämään loppuelämäsi suurissa kivuissa lääkityksen alaisena?

Kaverisi olisi ilmoittanut sinut Yllytyshulluihin? Huomaisit voivasi lukea toisten ajatuksia? Näkisit idolisi kävelevän ohitsesi kadulla? Viimeinen biisi jota olet laulanut? Satuttaa sinulle läheisintä ihmistä tahallisesti? Mennä tärkeään kokeeseen lukematta lainkaan? Pitää yllä seksisuhdetta opettajasi kanssa? Oletko enemmän avoin vai sulkeutunut? Onko paras ystäväsi hyvä koulussa? Mitä mieltä olet tästä gallupista?

Huonoin ja paras koenumerosi ikinä? Salannut jotain tärkeää asiaa vanhemmiltasi? Uskonut joulupukkiin, pääsiäispupuun tai hammaskeijuun? Millainen on unelmiesi nenä? Minkä muotoinen olisi unelmiesi televisio? Minkä väriset hampaat Marsilaisilla on mielestäsi? Tiedätkö, kuka on Vladimir Horowitz? No kuka se on? Jos vastasit edelliseen kyllä, kerro ihmeessä. Jos vastasit en, arvaa?

Kenen kanssa mieluiten soutaisit Atlantin yli? Minkä antaisit nimeksi nelihäntäiselle, myrkynvihreälle hamsterillesi?

Kenen toivoisit pumppaavan sydäntäsi, jos se ei olisi automaattinen lihas? Oletko todella elossa vai onko se vain ihmiskunnan sinuun iskostama olettamus? Onko sinulla lempi seksifantasiaa?

Jos on, niin kerrohan millainen? Onko isäsi fiksu mies? Mikä on maailman turhin asia? Mitä saat yleensä kuulla ulkonäöstäsi? Matkustaisitko Kuuhun, jos saisit tilaisuuden? Oletko koskaan tuuminut millaista olisi olla sika? Jos kuristat smurffia, minkä väriseksi sen kasvot muuttuvat?

Miksi kaukosäädintä painetaan kovempaa kun patterit ovat loppumassa? Onko homoerotiikka mielestäsi kiihottavaa? Onko outoa rakastaa Disneyn piirrettyjä? Mitä kirosanaa käytät kaikkein eniten? Mikä on maailman tärkein kysymys? Kenen kanssa haluaisit harrastaa seksiä? Millaisessa tilanteessa on hyväksyttävää lyödä poliisia? Oletko koskaan puhunut vain päästääksesi ääntä? Tajuatko edes itsekään miten typerältä se kuulostaa? Mitä on tärkeintä boikotoida? Mille koirarodulle on ominaista sininen kieli?

Kenelle valehtelit viimeksi jostain asiasta? Hyi sinua, etkö tiennyt, että valehteleminen on rumaa? Oletko koskaan tippunut katolta? Tuntuuko sinusta joskus, että avaruusoliot ovat yön aikana käyneet ryöstämässä aivosi?

Onko sinun koskaan tehnyt mieli vetää jonkun nalle vessanpytystä? Miksi blondeja pidetään tyhminä? Kenen opettajan kanssa voisit asua saman katon alla, jos olisi pakko? Mitä asiaa kadut eniten? Kumpi; Barbie vai Bratz? Mikä on hölmöin juttu mitä olet ikinä tehnyt? Mikä naisten rinnoissa viehättää miehiä? Kenen kanssa haluaisit mennä naimisiin? Entäpä kenet tahtoisit työntää parvekkeelta alas? Mikä on elämän tarkoitus? Johtavat tekijät saastuminen ruokaa tai vettä, jossa ulosteet korreloivat siirto laatikko.

Esimerkiksi giardiaasi on erityisen suuri lapsilla ja erityisesti lasten laitoksissa tai päiväkodeissa. Kehitysmaissa köyhä puhtaanapito edistää korkeampi Giardiaasi, ja vesi tautitapausten riittämättömien vedenkäsittely on myös dokumentoitu.

Backpackers alueilla ei asutuksen uskotaan hankkia juomasta puroihin ja jotkin tiedot viittaavat siihen, että majavat ovat säiliö.

Kuitenkin zoonoottista siirto Giardia on kiistanalainen ja ei ole yksiselitteisesti osoitettu. Näyttöä siitä, että Giardia siirto välillä koirien ja ihmisten on melko harvinaista suosii jälkimmäistä. Riippumatta siitä, onko niiden aiheuttajien siirto on mahdollinen, henkilö-to-person lähetys on yleisin lähetystavasta ja riskitekijät ovat lähellä ihmisten yhteyttä yhdistettynä unhygienic olosuhteissa.

Nautitusta kysta kulkee mahan ja excystation tapahtuu pohjukaissuolessa. Excystation voidaan indusoida in vitro lyhyt altistus kystat ja happaman pH: Tämä altistuminen happamuuden jäljittelee olosuhteet mahan ja luultavasti toimii ympäristön vihje loinen. Flagellarakenneosia toiminta alkaa minuutin kuluessa happokäsittelyn ja trofotsoiittivaihe syntyy kautta katkos kysta seinään.

Erittely kysta seinän uskotaan välittyvän proteaasit. Trofotsoiittivaihe kokee sytokineesiin solunjakautumisen ilman ydin- replikointi 30 minuutin kuluessa toipumassa kysta tuloksena on kaksi binucleated trophozoites.

Giardia trofotsoiittivaihe ilmentää ominaisuus päärynä, tai kyyneleen, muoto on molemminpuolinen symmetria katsottuna ylhäältä kuva.

Se on tyypillisesti um pitkä, pm leveä ja pm paksu. Ominaispiirteet värjättyä trofotsoiittivaihe kuuluu: Suuri karyosome ja puute oheislaitteiden kromatiinin antaa ytimien halo ulkonäkö. Fibrillien kutsutaan axonemes Ax ja jotka on muodostettu proksimaaliseen alueiden flagella Fg sisällä rungon trofotsoiitti.

Mediaani elimet ovat pari kaarevan tangon muotoinen rakenteita, jotka sijaitsevat posteriorisesti ytimet. Toiminto mediaanista elinten ei ole tiedossa, mutta useimmat uskovat jotenkin mukana liiman levyn ja sen muodostumista.

Liima-levy AD , ei ole aina nähtävissä valomikroskoopilla, sijaitsee ventraalisella puolella etupään. Giardia trophozoites oltava neljä paria siimojen ja ne ovat liikkuvia.

Kolme paria siimojen esiin dorsaalipinnalle anterior, posterior-sivusuunnassa, caudal ja yksi pari syntyy vatsanpuoleisesta pinnasta. Trophozoites näytteille erottuva arvaamaton kiertämällä, joskus verrattuna putoavaa lehteä.

Kuitenkin trophozoites ovat pääasiassa löydetty kiinnitetty epiteelisoluihin ohutsuolen erityisesti pohjukaissuoli ja tyhjäsuolen ja ne harvoin löytyy ulosteet, paitsi niissä tapauksissa, vakavan ripulin. Tämä kiinnitys suolen epiteelin välittyy organelle on ventraalisella puolella loisen kutsutaan tarralevy katso alla. Trofotsoiittivaihe imee ravinteita suolistossa kautta pinosytoosilla eikä erikoistunutta ruokinta organelles on kuvattu.

Trofia vaihe on myös ominaista suvuton replikointi. Molemmat ytimet jakavat suunnilleen samaan aikaan ja sytokineesiin palauttaa binucleated tilassa. Jokainen tytärsolu saa yhden kopion jokaisesta ytimeksi. Molemmat ytimet näkyvät yhtä suuri Suhteen geenien ilmentymistä ja muita ominaisuuksia. Vaihtoehtona replikointi trofotsoiitti voi encyst. Aikana encystment loinen pyöristää ylöspäin, irtoaa suoliepiteeliin, ja erittää kysta seinään.

Encystation voidaan myös suorittaa in vitro. Optimaalinen induktio encystment saadaan riistää trophozoites sapen pH 7 seuraa altistus suurille sapen pH 7,8. Puute sappi neutraalissa pH: Nämä tutkimukset osoittavat, missä määrin Giardia on sopeutunut elämään ruoansulatuskanavassa.

Molekyyli and mikroskooppitutkimus tutkimukset paljastavat synteesiä kysta seinään proteiinien ja ulkonäkö suurten eritysrakkuloiden että loinen sytoplasmassa seuraa induktio encystment. Sen jälkeen kysta seinämänmuodostus loinen käy läpi yhden kierroksen ydinvoiman jako ilman sytokineesiin tuloksena neljä ytimet.

Nämä neljä ytimet Nu yleensä sijaitsevat etupään kysta kuva. Flagellaan ja tarralevy menetetään kuin kysta kypsyy, mutta axonemes Ax ja mediaani elimet MB jatkuu. Erottuva fibrillien eli axonemes , jotka ulottuvat koko pituudelta kysta, aiheuttaa Giardia on suhteellisen helppo yksiselitteisesti tunnistaa. Kystat ovat soikeita ja tyypillinen toimenpide um pitkä ja um leveä. Muut ominaisuudet Giardia kystat kuuluu hyvin määriteltyjä seinä CW , joka on usein erotettu sytoplasmaan loinen.

Kystat kulkeutuvat ulosteiden ja voi säilyä jopa kolmeksi kuukaudeksi sopivan lämpötilan ja kosteuden olosuhteissa.

Kypsät kystat ovat infektiivisiä seuraavaan isäntä, joka sattuu nielemään niitä, mikä täydentää elinkaaren. Ainutlaatuinen mikroskooppitutkimus piirre Giardia on tarralevy kutsutaan myös ventral levy, imee levy, tikkari, tai striated disk. Liima levy on kovera rakenne, joka vie noin kaksi kolmasosaa etummaisen pään ventral pinnan kuvio, vasen paneeli.

Kuten nimet antavat ymmärtää, tämä rakenne on rooli kiinnitys trofotsoiittivaihe suolen epiteeliin ja Mikroskooppitutkimus tutkimukset paljastavat lähellä assosiaatioita tarralevy ja suoliston harjareunusten kuvio, ylempi oikea paneeli. Klikkaa tästä suurempi kuva. The tarralevy näyttää olevan suhteellisen jäykkä rakenne ja juovia ovat ilmeisiä transmissioelektronimikroskopialla.

Nämä juovia ovat seurausta mikrotubulusten MT ja ainutlaatuinen solun tukirangan elementti nimeltään microribbons MR. Microribbons ovat pitkiä litistetty rakenteet ja kukin microribbon liittyy mikrotubulusten kuvio, keskimmäinen oikea paneeli.

Yhdistetty mikrotubulia microribbon rakenne on järjestetty samankeskinen riviä, jotka muodostavat Litistä kierre pienellä päällekkäisyyttä.

Ulkokehälle liima levy, jota kutsutaan sivusuunnassa harja, sisältää komponentit aktiini-myosiini solun tukiranka. Merkittävä osa microribbons ovat proteiineja kutsutaan giardins aka beta-giardins. Nämä giardins toistaa pääasiassa rakenteellinen rooli muodostumista microribbons.

Mielenkiintoista, giardins näyttää rajoitetun homologiaa valkuaisaineen nimeltä Punajuovaisilla kuitu assemblin «päässä Chlamydomonas vapaa-elävä, bi-flagelloitu- yksisoluisia levät. Giardins ovat kehittyneet pelata eri toiminnallista roolia Giardia, mutta liittyy edelleen mikrotubulusten perustuu sytoskeletaalisiin elementtejä. Tämä yhdistys proteiinien mukana sukupolven supistusvoiman ja muut solun tukirangan elementtien tarralevy viittaa siihen, että kiinnitys välittyy mekaanisesti luomia voimia loinen.

Havainto, että painatuksia ja pyöreän kuvun muotoinen vaurioita jää suoliston harjareunusten eli mikrovillus seuraavat irtoaminen trophozoites kuva, alempi oikea paneeli on yhdenmukainen supistuvien voimien pelissä rooli liitetiedoston.

Muut ehdotetut mekanismit kiinnitys Giardia suolen epiteelin ovat hydrodynaamiset voimat syntyvät ventraalinen siimojen ja reseptorin välittämä sitomalla lektiinejä on trofotsoiitti pinnalle. Kuitenkin flagellarakenneosia liikettä huonosti korreloi kiinnitys ja pinnan lektiinit kattaa koko trofotsoiittivaihe ja eivät erityisesti lokalisoitu tarralevy.

Kliiniset piirteet liittyvät Giardia-infektion välillä yhteensä latenssi eli oireeton , akuuttiin ohi itsestään ripuli, krooninen oireyhtymät liittyvät ravitsemus, laihtuminen ja epäonnistumisen kukoistaa.

Lapset näytteille kliinisiä oireita useammin, että aikuiset ja myöhemmät infektiot ovat yleensä lievempiä kuin alkuperäisen infektioita. Itämisaika on yleensä viikkoa, mutta valikoimat päivää on raportoitu. Ensimmäiset merkit Akuutin Giardiaasi ovat pahoinvointi, ruokahaluttomuus ja ylemmän ruoansulatuskanavan levottomuutta. Nämä merkit ovat usein seuraa tai mukana on äkillisen räjähtävän, vetistä, pahanhajuinen ripuli. Muut ruoansulatuskanavan häiriöitä liittyvät giardiaasi ovat: Akuutissa vaiheessa yleensä itsestään päivää ja usein ei ole hyväksytty Giardiaasi.

Joskus kuitenkin, akuutti infektio jatkuu ja johtaa imeytymishäiriö, steatorrhea liiallinen rasvan väheneminen ulosteissa , voimattomuus voimattomuus ja laihtuminen. Jotkut henkilöt ratkaista akuutteja oireita ei poista infektiota, mutta tullut oireeton kysta ohikulkijoita ilman kliinisiä oireita, kun taas toiset voivat olla muutama satunnainen toistuminen on akuutteja oireita.

Akuutit infektiot voivat myös kehittyä pitkäaikainen subakuutti tai krooniset infektiot, jotka harvinaisissa tapauksissa kestää vuosia. Tyypillinen krooninen vaiheessa potilaalla on uusiutuva lyhyt jaksot löysät foul ulosteet, jotka voivat olla kellertävä, vaahtoava ja kellua, mukana suoliston gurgling, vatsan turvotus ja ilmavaivat. Välillä jaksot uloste on yleensä pehmeä, mutta normaali uloste tai ummetus voi myös esiintyä.

Krampit ovat epätavallisia kroonisia infektioita, mutta rikki- röyhtäilyä on usein. Ruokahaluttomuus, pahoinvointi, ja ylävatsan levottomuutta täydentävät usein valituksia aikana kroonisia infektioita. Useimmissa kroonisissa tapauksissa loiset ja oireet spontaanisti häviävät. Erityinen mekanismit Giardia synnyssä johtaa ripuliin ja suoliston imeytymishäiriö ei täysin ymmärretä eikä erityistä virulenssitekijät on tunnistettu.

Kiinnitys trophozoites harjaan rajaa voisi tuottaa mekaanista ärsytystä tai limakalvon vauriot. Lisäksi, normaali villus rakenne vaikuttaa joillakin potilailla. Esimerkiksi villus blunting atrofia ja krypta solujen liikakasvua ja kasvu crypt perusteellisesti on havaittu vaihtelevasti. Lisäys imukerässoluista johtaa uudelleenmetsitys suolen epiteelin suhteellisen kehittymätön enterosyytteihin alentunut absorptio valmiuksia.

Lisääntynyt tulehdussolujen tunkeutuminen lamina propriassa on myös havaittu, ja tämä tulehdus voi liittyä patologian. Giardia-infektio voi johtaa myös laktaasinpuutos ks laktoosi-intoleranssi alla sekä muita entsyymi puutteita mikrovillusten. Tämä vähensi ruoansulatus ja imeytyminen liuenneita aineita voi johtaa osmoottisen ripulin ja se voisi myös selittää imeytymishäiriö.

Tähän mennessä mikään yksittäinen virulenssitekijäksi tai yhdistävä mekanismi selittää synnyssä Giardiaasi. Jotkut potilaat voivat esiintyä laktoosi intolerence aktiivisessa Giardia infektioita, jotka voivat jatkua jälkeen loinen puhdistumaan. Tämä kliiniset oireet johtuu loisen aiheuttama laktaasinpuutos ja on yleisintä etnisten ryhmien kanssa alttiudesta laktaasinpuutos. Laktaasi on entsyymi, joka hajottaa laktoosia, sokeria maidossa, monosakkaridit joka voi imeytyä.

Tämä laktoosi intolerence oireyhtymä tulisi harkita henkilöille, jotka edelleen esittävät pehmeä uloste ja ilmavaivat hoidon jälkeen, mutta ei ole havaittavaa loisia. Diagnoosi on vahvistettu löytää kystat tai trophozoites ulosteissa tai duodenojejunal ydinaspiraatit tai koepaloja. Havaitseminen loiset voivat olla vaikeaa, koska Giardia ei näy johdonmukaisesti ulosteet kaikista potilaista. Jotkut potilaat ilmentävät korkeita kystat lähes kaikissa uloste, kun taas toiset vain on alhainen loinen laskee joissakin uloste.

Sekoitettu malli, jossa kausittain kysta erittyminen vuorottelevat kausia alhainen eritys, on havaittu myös. Lisäksi loiset ovat helpompi löytää aikana akuuttien infektioiden kuin kroonisia infektioita.

Aspiraatio ja biopsia voi myös epäonnistua vahvistaa infektion takia hajanainen loci infektion, ja jotkut kysymys hyödyllisyyttä näiden invasiivisia toimenpiteitä. Pohjukaissuolen Ime tai Biopsia. Ulosteesta tutkimus on edullinen menetelmä Giardia diagnoosia. Kolme ulosteet otettu välein vähintään kahden päivän olisi tutkittava. Vetinen tai löysät ulosteet voivat sisältää liikkuvia trophozoites jotka ovat havaittavissa välitöntä tutkimista märkä tahroja.

Muutoin näyte olisi säilytettävä ja värjätään johtuu trofotsoiittivaihe epävakaisuus. Hardier kystat ovat suhteellisen helppo tunnistaa joko suoraan tai värjättyä tahroja katso kysta morfologia. Lisäksi, diagnostisia pakkauksia, jotka perustuvat immunofluoresenssilla tai havaitsemiseen Copro-antigeenejä ovat myös saatavilla.

Diagnoosi voidaan tehdä myös tutkimalla pohjukaissuolen nestettä trophozoites. Pohjukaissuolen neste saadaan joko intubaatio tai Enterotest® kutsutaan myös «string test». Enterotest® koostuu gelatiinikapselin, joka sisältää nailon merkkijono sopiva pituus. Vapaa pää merkkijonon on teipattu potilaan kasvot ja kapseli niellään. Neljän tunnin yön yli merkkijono haetaan ja sappi-värjätään lima on distaaliosuudesta merkkijono kaavitaan pois ja tarkastelevat tämän märkälevite ja pysyvä värjäytyminen.

Pieni suolistobiopsiaa, mieluiten useista pohjukaissuolen ja tyhjäsuolen sivustoja, voi myös paljastaa trophozoites kiinni suoliepiteeliin.

Tartunnan saaneet henkilöt tulisi käsitellä, koska Giardia voi jatkua ja johtaa vakavaan imeytymishäiriö ja laihtuminen. Hoito vähentää tehokkaasti sairastuvuuden ja ei ole jälkiseurauksia. Muita tehokkaita lääkkeitä ovat: Tinidazole on tehokas yhtenä kahden gramman annos; paramomycin ei imeydy ja se voi olla käyttökelpoinen raskauden aikana.

Laaja levinneisyys Giardia ja infektiivisyyden kystat tekevät epätodennäköistä, että ihmisen infektio poistetaan kokonaan. Ohjaus toimenpiteet, joilla estetään tai vähennetään Giardia infektio riippuu erityisistä olosuhteista lähetyksen, mutta yleensä liittyy toimenpiteitä, jotka estävät nauttiminen aineiden saastuttamaa ulosteet ks fecal-suullinen siirto tekijät.

Terveyden edistäminen ja koulutus, joilla pyritään parantamaan henkilökohtaista hygieniaa, ja korostaa käsien pesu, puhtaanapito ja elintarvikkeiden käsittelyssä, ovat tehokkaita valvontatoimet vähentämiseksi henkilö-to-person siirto.

Erityistä huomiota henkilökohtaiseen hygieniaan korkean riskin tilanteissa, kuten päiväkoteja ja muiden laitosten tarvitaan. Hoito oireeton kotitalouden jäsenten ehkäisee tartuntoja ei-endeemisillä alueilla. Kuitenkin arvo kohdella oireeton harjoittajien hyperendemic yhteisöissä on kyseenalainen, koska tartuntoja hinnat ovat korkeat.

Sosiaalis-taloudellinen tilanne monissa kehitysmaissa vaikeuttaa tartuntavaaran. Kansanterveys toimenpiteisiin suojellakseen vesihuollon kontaminaatiolta estämiseksi tarvitaan epidemioiden ja vähentää endemisöityminen. Turistit pitäisi juoda vesijohtovettä ilman lisäkäsittelyä paikoissa, joissa puhtaus on kyseenalainen. Kiehuva tai jodi hoito tappaa Giardia kystat, mutta standardi klooraus ei.

Ei ole turvallisia tai tehokkaita chemoprophylatic lääkkeitä Giardiaasi. Trichomonads ovat ryhmä flagelloitu- alkueläimet. Suurin osa tämän ryhmän jäsenet ovat lois- ja vain muutama vapaana elävät lajit on tunnistettu. Yleensä Trichomonads ovat ei-patogeeninen commensals ja vain muutamia lajeja ovat tärkeitä eläimillä ja ihmisillä.

Neljä lajia Trichomonads tarttua ihmiseen taulukko. Näistä vain Trichomonas vaginalis on selvästi patogeeninen ja se on yleensä alhainen virulenssi. Toiset näytteille kyseenalainen patogeenisuus. Trichomonads ihmisten asuttaa eri anatomisia sijainteja. Tenax, jota kutsutaan myös T.

Tenax, tai organismille samankaltainen morfologia on myös toisinaan todettiin keuhkoissa. Tällaiset tapaukset ovat raportoitu pääasiassa potilailla, joilla taustalla syöpiä tai muita keuhkosairauksia tai leikkauksen jälkeen. Pentatrichomonas hominis, joka tunnettiin aiemmin nimellä Trichomonas hominis, on ei-patogeeninen kommensaali paksusuolen katso ei-patogeenisen suoliston siimalevät. Jotkut kirjoittajat jakavat Trichomonads kolmeen sukujen lukumäärän perusteella vapaiden siimoja.

Laji kolme siimoja kutsutaan Tritrichomonas, joilla on neljä kutsutaan Trichomonas, ja Pentatrichomonas viittaa Trichomonads viisi ilmainen anterior siimoja. Dientamoeba fragilis alunperin uskotaan olevan ameba katso ei-patogeenisen suoliston ameba.

Nyt on tietää olla ruoskia-odotusten ilman siimoja-liittyviä Trichomonads. Piirre on Trichomonads on axostyle ax , joka kulkee pituus organismin ja näyttää työntyä jälkipäähän kuva. Axostyle on solun tukirangan elementti koostuu samankeskisten riviä mikrotubuleiksi ja uskotaan toimivan kiinnittämisessä loisen epiteelisoluihin.

Trichomonads on ominaista siimojen fg nousemassa etupään. Yksi siimojen on kiinnitetty runkoon organismin ja muodostaa posteriorly-suunnatun aaltoileva kalvo um , kun taas loput siimoja ovat ilmaisia. Yhdistetyt pohjapinta elimet bb ja pohjan aaltoilevaa kalvo, jota kutsutaan Costa cs , nähdään usein värjätään valmisteet. Harvemmin nähty on cytostomal ura CY. Yksittäinen ydin nu löytyy osoitteesta etupään loisen. Trichomonads, kuten monet muut suoliston alkueläimet, näytteille anerobic aineenvaihduntaa ja puuttuu mitokondrioita.

Osa energia-aineenvaihdunnan ja Trichomonads liittyy ainutlaatuinen organellissa kutsutaan hydrogenosome. Hydrogenosome on kaksinkertainen kalvo ja on etäistä sukua mitokondrioissa. Siltä puuttuu kuitenkin DNA, sytokromeja ja monet tyypilliset mitochnondrial toimintoja, kuten entsyymejä trikarboksyylihapposyklin ja oksidatiivisen fosforylaation. Ensisijainen tehtävä on hydrogenosome on metaboliaan pyruvaatti, tuotettu glykolyysilla sytosoliin asetaatiksi ja hiilidioksidin kanssa samanaikaisesti ATP: Elektronit vapautuminen hapettamalla pyruvaatin siirretään vetyioneja tuottaa molekulaarista vetyä, joten nimi hydrogenosome.

Trichomonas vaginalis kuvattiin ensimmäisen päässä märkivä vaginaeritteessä ja alkupuolella kahdennenkymmenennen vuosisadan tunnustettiin etiologinen vaginiitti. Trichomoniasis on yleinen sukupuolitauti, jossa on maailmanlaajuinen jakelu ja arviolta miljoonaa ihmistä tartunnan vuodessa maailmanlaajuisesti ja 5 miljoonaa uutta tartuntaa vuodessa Yhdysvalloissa.

Trichomoniasis uskotaan olevan yleisin ei-virusperäinen Sukupuolitauti. Huolimatta taajuus trichomoniasis se on aiemmin pidetty enemmän haittaa loinen sijaan merkittävä taudinaiheuttaja. Naisilla organismin ensisijaisesti elää emättimen, ja miehillä se on yleensä löytyy virtsaputken, eturauhas- tai lisäkivesten. Elinkaari muodostuu pelkästään trofotsoiittivaihe vaiheeseen, joka tarttuu suorassa kosketuksessa yhdynnässä. Non-venereal siirto on harvinaista, mutta mahdollista, koska trophozoites voi selvitä päivää virtsaan ja tuntia märällä sienellä.

Lisäksi neonatals saanut tartunnan synnytyksen aikana prosessissa. Trophozoites elävät tiiviisti tai kiinnitetty epiteelin virtsa, jossa he jäljitellä binäärilisäyksellä fissio. Itämisaika vaihtelee tyypillisesti päivää. Naarailla infektio voi esittää lievä emätintulehdus, akuuttia tai kroonista vulvovaginitis tai virtsaputken. Puhkeaminen tai paheneminen oireiden esiintyy yleisesti aikana tai välittömästi sen jälkeen menstration.

Yleisin valituksen liittyy T. Tämä vastuuvapaus on useimmiten harmaa, mutta voi olla keltainen tai vihreä ja on joskus vaahtoava tai veren värittyneen.

Vastuuvapauden vähenee, kun tartunta muuttuu krooniseksi. Monet naiset myös kokevat kivuliaita tai vaikea yhdyntä. Virtsaputken osallistuminen tapahtuu useissa tapauksissa ja on ominaista dysuria kivulias virtsaaminen ja usein virtsaaminen. Emättimen epiteelin tapahtuu pääasiassa infektion. Näin emättimen seinämät ovat yleensä punoittava eli punainen ja voi näyttää verenpurkaumat pieni nostamattomassa spot verenvuotoja.

Tämä mansikka kohdunkaula on erottuva patologinen havainto liittyy trichomonasis ei havaittu muita sukupuolitauteja. Virtsaputken ja eturauhasen ovat yleisimpiä infektio-. Jotkut miehet kokevat polttamalla heti yhdynnästä. Tiedetään vain vähän patofysiologiaan liittyvä T.

In vitro tutkimukset osoittavat, että T. Näin ollen adheesio trophozoites epiteeliin uskotaan olevan merkittävä tekijä synnyssä. Useat tarttumista proteiineja on tunnistettu pinnalle trophozoites. Lisäksi erittyvien proteaasien joka voisi olla rooli patogeneesissä on myös tunnistettu. Yleensä kliiniset oireet eivät ole luotettavia, koska ainoa keino diagnoosin jälkeen kliininen esitys on samanlainen muiden sukupuolitautien ja monet potilaat ovat lieviä tai ei lainkaan oireita.

Diagnoosi on vahvistettu osoitus trophozoites emättimen, virtsaputken, eturauhasen eritteiden, tai virtsan sedimentissä seuraavat eturauhasen hieronta. Mikroskooppinen tarkastelu märkä kiinnikkeet tuoreen valkovuoto, mieluiten kerätään tähystimellä on pumpulipuikolla, on käytännöllisin tapa diagnoosi. Näytteet on laimennettava suolaliuokseen ja tutkitaan heti. Näytteet voidaan myös kiinnitettiin ja värjättiin Giemsa tai fluoresoivia väriaineita.

Kuitenkin organismi voi olla vaikea tunnistaa on värjätään dioja. Siksi in vitro kulttuuria pidetään kultakantaan diagnoosiin huolimatta joitakin rajoituksia. Esimerkiksi pääsy tilat tarvitaan ja organismit vaativat päivää kasvun ennen ne havaitaan. Tämä on kaupallisesti saatavilla oleva itsenäinen järjestelmä havaitsemiseksi T.

Vasta-aine ja DNA-testien korkea herkkyys ja spesifisyys kehitetään. Metronidatsoli aktivoidaan hydrogensome on nitroradikaali ionin väli-. Seksikumppaneita tulisi kohdella samalla estää tartunnoilta. Jotkut lääkeresistenssi on raportoitu, mutta tämä ei ole laajalle levinnyt ongelma.

Hoitovirheitä johtuvat yleensä noncompliance tai reinfection. Epidemiologia trichomonasis näyttelyitä samoja piirteitä muita sukupuolitauteja laatikko ja esiintymistiheys korreloi määrä seksikumppaneita. Lisäksi yhteistyössä infektio muiden sukupuolitautien on yhteinen. Toimenpiteet valvonnassa käytettyjen muiden STD, kuten rajoittamalla määrä seksikumppaneita ja kondomien käyttöä, ovat myös tehokkaita estämään trichomoniasis.

Nykyinen mielipide tartuntataudit 13, Kliinisen mikrobiologian sta 17, Dientamoeba fragilis kuvattiin alun perin kuin ameba perustuu sen morfologia. Kuitenkin myöhemmin todettiin näytteille morfologia lähempänä kalkkuna loinen Histomonas meleagridis, paitsi puute siimojen. Mikroskooppitutkimus tutkimukset viittaavat myös siihen yhtäläisyyksiä Trichomonads, mukaan lukien hallussaan hydrogenosomes ja molekyylitason tutkimukset ovat vahvistaneet läheinen fylogeneettiseen suhde Dientamoeba ja Histomonas ja mahdollinen distaalisemmissa suhde Trichomonas.

Kuten muidenkin Trichomonads, Dientamoeba vain osoittaa trofotsoiittivaihe vaiheessa kuva. Tämä herättää kysymyksiä lähetystavasta että kysta vaihe osallistuu tavallisesti ulosteiden suun siirto. Lisäksi trophozoites on Dientamoeba hengissä kehon ulkopuolella hyvin lyhyen aikaa. Johtuen läheinen suhde Histomonas ja Dientamoeba, ehdotetaan Dientamoeba on myös lähetetään suolimadon munia. Epidemiologiset ja kokeellista näyttöä taipumus rikosoikeudelliseen pinworm Enterobius vermicularis kuin kantajana Dientamoeba.

Viime aikoina, siat on osoitettu olevan luonnollinen isäntä D. Historiallisesti Dientamoeba on pidetty ei-patogeenisen commensal. Kuitenkin, kliinisiä oireita usein korreloi läsnä suuri määrä trophozoites ja hoitoon infektion ratkaisee oireita. Liittyvien kliinisten oireiden Dientamoeba ovat ajoittainen ripuli, vatsakipu, ilmavaivat, pahoinvointi ja väsymys.

Vähän tiedetään synnyssä ja Dientamoeba todennäköisesti toimii heikompilaatuisen ärsyttävä suoliston limakalvojen, joka voi johtaa jonkin verran tulehdusta. Jodikinoli on yleensä huume hoitoon Dientamoeba. Paromomysiinin ja metronidatsoli ovat myös tehokkaita. Johnson et al Kehittyvät tuntemattomuudesta: Clin Microbiol Rev Barratt JL et al tarkastelu Dientamoeba fragilis kuljetus ihmisillä useita syitä, miksi tämä organismi tulisi harkita diagnoosi ruoansulatuskanavan sairaus.

Balantidium coli on ainoa ripsieläin joka tartuttaa ihmisiä. Se löytyy maailmanlaajuisesti, mutta kuten monet muut ulosteen-suun kautta tarttuvat taudit, se on yleisempää tropiikissa. Ihmisestä ihmiseen on myös dokumentoitu ja tämä lähetystavasta on todennäköisesti esiintyy ympäristöissä syrjäyttämisen ja huono henkilökohtainen hygienia, kuten psykiatriset sairaalat ja vankilat. Skip yleinen ripsieläin biologia. Ripsieläimet ovat suuri ja monipuolinen joukko alkueläimet.

Kuten nimi kertoo, ripsieläimet hallussaan cilia jossain vaiheessa elinkaarensa. Värekarvojen on yleensä järjestetty pitkittäisiin riveihin ja tyypillisesti pinnan peittämiseksi organismin. Ripsieläimet on ominaista ydin- dimorphism, että niillä on kaksi erillistä ytimeksi. Suuri munuaisen muotoinen macronucleus on osallisena «taloudenpito» tai somaattisten toimintojen solun, kun taas pienemmät pallomaiset mikronukleus sisältää täydellisen genomin.

Macronucleus sisältää tuhansia kopioita kopioinnin suhteen aktiivisia «minikromosomit» edustavat , eri DNA-molekyylit. Näin suuri määrä telomeres kromosomin päät johti ripsieläimiä on varhaisen mallijärjestelmä, jolla tutkitaan telomeres ja telomeraasin entsyymi, joka syntetisoi telomeres.

Ripsieläimet tehdään molemmat suvuton lisääntyminen eli binary fissio ja suvuton lisääntyminen liittyy konjugaatio kuva yllä. Konjugaation aikana, kaksi ripsieläimet vastakkaista pariutumisen tyypit pari ja vaihtaa geneettistä materiaalia. Aviollinen kontakti laukaisee meioosia mikrotumissa tuloksena 4 haploid mikrotumia.

Samanaikaisesti macronucleus hajoaa ja katoaa. Kolme mikrotumien hajota ja loput mikrotumatesti jakaa uudelleen. Kukin konjugoimiseksi organismien lahjoittaa mikrotumatesti gametic tai mies sen mate kautta sytoplasmisen silta, joka yhdistää heitä. Gametic mikrotuma sulakkeita paikallaan tai nainen mikrotumatesti muodostavat diploidinen tsygoottisista mikronukleuskokeessa.

Conjucating paria erottaa ja tsygoottisista nucluei läpi toisen kierroksen jako. Yksi näistä mikrotumien kehittyy The macronucleus, mikä täydentää sykli.

Muodostumista macronucleus liittyy pirstoutuminen kromosomien ja menetys vastaavat DNA-sekvenssit geenejä ei ekspressoidaan korkeilla tasoilla normaalissa suvuton sykli. Jäljellä olevat DNA-fragmentit, tai minikromosomit, vahvistetaan sitten. Katso kaavio DNA käsittelyn aikana macronucleus muodostumista. Pinnallinen tulehdus paksusuolen limakalvon voi esiintyä, joka voi aiheuttaa ripulia ja colicky kipua.

Lievä tai krooniset infektiot ovat ominaista ajoittainen ripuli ja ummetus, laihtuminen, ja vatsakipu. Harvoissa tapauksissa, trophozoites valtaavat suolen epiteelin ja tuottaa haavaumia.

Kliinisesti tämä johtaa akuutin ripulin ja limaa ja verta eli punatauti. Tämä balantidial punatauti on samanlainen kuin punatauti tuottaman Entameoba histolytica katso alla. Laboratorion diagnoosi tehdään tunnistamalla organismin ulosteet. Balantidium osoittaa tyypillisen fecal-suullinen elinkaari koostuu trofotsoiittivaihe ja kysta vaiheissa. Suuri koko ja ainutlaatuisia morfologisia ominaisuuksia Balantidium kuva on esteenä sen sekaannusta muiden alkueläimiä löydetty ihmisen ulostetta.

Trofotsoiitti on munanmuotoinen ja sen keskimääräinen koko on 70 x 45 um, mutta se voi vaihdella ylöspäin um. Kysta on erottuva kysta seinään CW ja on pallomainen, joiden keskimääräinen halkaisija on 55 pm. Vuonna värjätään yksilöt ilmeisin sisäinen rakenne on suuri macronucleus mies. Mikrotumatestin min ei ehkä aina ole ilmeinen, koska sen tiiviissä yhteistyössä macronucleus. Contractile vacuoles CV , jotka toimivat osmoottinen asetuksessa, ovat usein nähtävissä ja joskus cytostome Cy on havaittavissa.

Samanlainen kuin monet muut ripsieläimiä, Balantidium kuuluu riviä värekarvojen. Värekarvat antaa loinen pinnan sumea ulkonäkö ja ovat vähäisempää kysta vaiheessa.

Hoidon valinta on tetrasykliiniä annetaan mg neljä kertaa päivässä 10 päivän ajan. Jodikinoli on suositeltu vaihtoehtoinen lääke. Ehkäisevät toimenpiteet ovat samat kuin muiden sairauksien lähettämää ulosteiden-suun kautta ks fecal-suullinen siirto tekijöitä tai keskustelua Giardia ennaltaehkäisy.

Lisäksi sika viemäröinti olisi pidettävä poissa juomavettä ja ruokaa. Useat suvun jäsenet Entamoeba tarttua ihmiseen katso alla. Kuitenkin geneettiset ja biokemialliset tiedot osoittavat, että ei-patogeeninen E. Kaksi lajia tavataan kaikkialla maailmassa, mutta kuten monet muut suoliston alkueläimet, ne ovat yleisempiä trooppisissa maissa tai muilla alueilla, joilla on huono hygieniaolot.

On arvioitu 50 miljoonaa tapausta amebiasis vuodessa jopa Saastuneen ruoan ja veden ovat luultavasti ensisijainen tartuntalähteitä.

Korkeampi esiintyvyys alueilla alempi sosioekonominen asema johtuu todennäköisesti huonosta hygieniasta ja puute sisätiloissa LVI. Suuri levinneisyys mies homoseksuaaleja on myös todettu.

Ihminen on ainoa isäntä E. Nielemisen kystat kulkee mahan läpi ja excyst alaosaan ohutsuolen. Excystation liittyy häiriöitä kysta seinän ja quadranucleated ameba syntyy aukon läpi. Ameba suoritetaan toinen kierros ydinvoiman jako seuraa kolme peräkkäiset sytokineesi eli solunjakautumisen tuottaa kahdeksan pientä uninucleated trophozoites, joskus kutsutaan amebulae.

Nämä epäkypsä trophozoites asuttaa paksusuoleen, erityisesti umpisuolen ja sigmoidorectal alueille, missä ne syövät bakteereja ja solutason roskia ja tehdään useaan kertaan binary fissio. Trophozoites liikkuvat laajentamalla sormimaisen pseudopodium PSD ja vetämällä muualle elimistöön eteenpäin kutsutaan ameboid liike. Valejalka, ja joskus ulkoreunan trofotsoiittivaihe, on selkeä valoa taittava ulkonäkö ja on kutsutaan ektoplasmaa ecto.

Loput solulimassa on rakeinen ja on nimeltään endoplasm endo. Joskus glykogeenin vacuole Vac on ilmeinen. Nuclear Nu morfologia värjättyä yksilöt on ominaista hienoksi rakeinen rengas perifeerisen chromatin ja keskeisellä paikalla karyosome ka. Vaihtoehtona suvuton replikointi trophozoites voi myös encyst. Tekijät vastuussa induktion encystation ei tunneta.

Chromatoid elimet cb värjätään pitkänomainen rakenteiden kierros päättyy ja edustavat yhdistäminen ribosomien. Kysta seinämä koostuu kitiiniä ja on sileä, valoa taittava ulkonäkö. Kysta kypsyminen on kaksi kierrosta ydin- lisääntymään ilman solujen jakautumista ja kystat ytimet Nu löytyy ulosteet.

N ydinalan morfologia kysta on samanlainen kuin trofotsoiittivaihe paitsi että ytimet tulevat asteittain pienempiä jokaisen jako. Joskus nuoret kystat eli ytimet tulee olemaan glykogeenin vacuole VAC , joka näyttää kirkkaalta alue värjätään yksilöitä.

Tämä onteloiden joskus syrjäyttää ja muuttaa morfologiaa ytimeksi. Chromatoid elimet pyrkivät kadota kysta kypsyy. Kystat ovat yleensä um. Kystat heti infektoiva kun erittyminen ulosteeseen ja on elinkelpoinen viikkoja-to-kuukautta ympäristön olosuhteista riippuen. Kuitenkin trophozoites voi hyökätä paksusuolen epiteelin ja tuottaa haavaumia ja punatauti katso laatikko. Tämä invasiivisen sairauden voi tulla asteittain huonompi ja johtaa entistä vakava sairaus.

Amebas voi myös etäispesäkkeitä muihin elimiin ja tuottaa anextraintestinal amebiasis. Ei-invasiivinen tauti on usein oireeton, mutta voi aiheuttaa ripulia tai muiden maha-suolikanavan oireet, kuten vatsakipu tai krampit.

Tämä ei-invasiivisia infektio voi jatkua tai edistymisestä invasiivisen sairaus, jossa trophozoites tunkeutua suolen limakalvon ja tappaa epiteelisolujen. Varhainen vaurio on pieni alue kuolion tai haavaumia, tunnettu siitä, että reunat ja käytännössä mitään tulehdusta välillä leesioita kuvio. Ameba leviää sivusuunnassa ja alaspäin submukoosassa alla epiteelin ja tappaa isäntäsolut edetessä.

..

Olisitko valmis lähtemään vuodeksi vaihto-oppilaaksi Afrikkaan? Jos puolisosi olisi erittäin sairas, olisitko valmis myöntymään armokuolemaan? Oletko jo tehnyt tai aiotko tehdä elintenluovutustestamentin? Mikä on pahin tapasi? Jos joku tappaisi kissasi, olisitko valmis määräämään tälle kuoleman tuomion? Mitä asiaa maailmassa et voisi koskaan tehdä? Mikä on sinulle rakkain paikka maailmassa?

Ystäväsi peruvat salaa häämatkasi, suuttuisitko heille? Jos suuttuisit, mitä tekisit? Olisitko valmis myymään koko omaisuutesi pelastaaksesi ystäväsi hengen? Mikä on mielestäsi maailman suurin ongelma tällä hetkellä? Jos sinun olisi valittava ilotytön, stripparin, mestaajan, aineiden testaajan eläimillä tai palkkamurhaajanuran.

Kumman näistä valitsisit, kunnon ja rajun seksielämän vai selibaatin? Voisitko ryhtyä nunnaksi tai munkiksi? Oletko koskaan ajatellut tekeväsi itsemurhan? Valitse näistä yksi asia mitä haluaisit elämässäsi olevan lisää: Mikä saa sinut nauramaan?

Osaatko isä meidän rukouksen? D [ ] Katsotko O. Viisi asiaa joihin kosken joka päivä: Kirjoita 21 tuntemasi ihmisen nimet alle. Älä lue jäljessä tulevia kysymyksiä ennen nimien kirjoittamista!

Tehtävään saa haastaa myös muita, jos haluaa. J-P Nyt vastaa kysymyksiin niin, että vastaukset koskevat aina kyseistä numeroa vastaavaa ihmistä. Missä ja milloin tapasit ensimmäisen kerran ? Mitä tekisit, jos et olisi koskaan tavannut ? P Oletko koskaan nähnyt 4. D Mikä tekee 7. Voisitko koskaan asua P en kyllä tiedä tänhetkistä tilannetta.

P no en oikeesti. Mitä mieltä olet ? P Mikä on parasta ? Voisitko kuvitella riiteleväsi verisesti numero 8.

Onko sinulla sisarellinen suhde 2. P Luuletko pitäväsi yhteyttä 1. Teko tämän kyselyn jälkeen? Kun astut sisään ulko-ovestasi ja katsot vasemmalle, mitä näet? Osaatko sanoa kalenteriin katsomatta monesko päivä tänään on? Kun katsot ulos keittiösi ikkunasta, mitä näet? Mitä tavaroita löytyy kylpyhuoneen peilin läheltä? Mikä on kotisi ihastuttavin yksityiskohta? Oletko tyytyväinen kotisi sisustukseen? Petaatko sänkysi joka aamu? Mitä löytyy sänkysi alta? Päivämäärä jonka jatkuvasti sekoitat?

Onko sinulla salaisuus, jota et ole kertonut kenellekään? Tuletko toimeen vanhempiesi kanssa? Kuinka monta tuntia nukuit viime yönä? Miten reagoit kun sinua yritetään iskeä? Milloin olet viimeksi itkenyt? Mitä teet jos törmäät exääsi? Millainen vaatetus juuri nyt? Kuinka usein käytät alkoholia? Mitä olet oppinut itsestäsi viime aikoina?

Surullisin uutinen mikä sinulle on kerrottu vuoden sisällä? Mukavin asia mikä sinulle on tapahtunut vuoden sisällä? Mitä sinulle sanottiin viimeksi? Onko sinulla mielipidettä Matista ja Mervistä? Kerro yksi tai useampi positiivinen asia tästä päivästä! Missä huoneessa olet nyt? Mitä löydät näyttösi päältä? Montako kertaa olet tänään aivastanut?

Milloin viimeksi satutit itsesi pahasti ja miten? Käytätkö tällä hetkellä kynsilakkaa? Mikä soittoääni kännykässäsi on? Minkä julkkiksen näköiseksi sinua on kutsuttu? Milloin sait viimeksi lahjan ja keneltä?

Vituttaako sua nää päiväkirja haasteet? Minkälaiset kuoret kännykässäsi on? Kenen kanssa viimeksi puhuit? TV-kanava jota katsot eniten? Mikä on kaukaisin paikka missä olet käynyt? Jos et omista kolmatta, paljasta toinen nimi? P Monelta heräsit tänään? Jos saisit ihan minkä tahansa eläimen lemmikiksi, niin minkä ottaisit? Oletko ollut yhteyksissä virkavaltaan? Mitä teit 6 tuntia sitten? Koska nauroit viimeksi kunnolla? Missä olit, ennen kuin viimeksi tulit kotiin?

Minkä numeron sait viime kokeestasi? Mikä oli viime todistuksesi keskiarvo? Mistä näit viimeksi unta? Mitä sinulla on juuri päällä? Paljonko rahaa sinulla on tällä hetkellä? Millä tuulella olet juuri? Oletko tyytyväinen elämääsi tällä hetkellä? Mitä sinun pitäisi olla juuri tekemässä? Miten hiuksesi ovat juuri? Mitä aiot tänään vielä tehdä?

Mitä aiot ostaa seuraavaksi? Mitä aiot tehdä viikon kuluttua? Mihin ammattiin uskot päätyväsi? Mitä uskot tekeväsi tunnin kuluttua? Kenet ihmisen luulet nyt seuraavaksi näkevän? Minkä elokuvan aiot mennä katsomaan seuraavaksi leffateatteriin?

Löysit jotain homeista kotoasi? Jammailit vihaamasi biisin tahtiin ja tajusit vasta myöhemmin että vihaat kyseistä biisiä?

Nauttinut myrkyllisiä tai vähemmän myrkyllisiä aineita? Esiintynyt jonain toisena kuin itsenäsi? Riehunut ilman pätevää syytä?

Kiivennyt puuhun pääsemättä alas? Jäänyt jonnekkin pitkäksi aikaa kiinni jostakin ruumiinosastasi? Ajanut jollakin kulkuneuvolla ojaan? Lukinnut itseäsi suljettuun tilaan vahingossa tai tahallisesti? Kierinyt mäkeä alas ja törmännyt puuhun? D seukkailtiin varmaan kuukaus. D repesin nurkan vastaukselle. D taas repeilen nurkan vastaukselle.

D 1 vuosi sitten minä Tähän asti tänä vuonna minä P oonko muuten tosi paljon ehtiny kaikkee.. Äitisi tai isäsi tekisi itsemurhan? Saisit korjata kolme vääryyttä maailmassa siis korjata kolme maailmanlaajuista ongelmaa? Loukkaantuisit vakavasti ja saisit valita amputoidaanko jalkasi, vai joudutko elämään loppuelämäsi suurissa kivuissa lääkityksen alaisena? Kaverisi olisi ilmoittanut sinut Yllytyshulluihin? Huomaisit voivasi lukea toisten ajatuksia? Näkisit idolisi kävelevän ohitsesi kadulla?

Viimeinen biisi jota olet laulanut? Satuttaa sinulle läheisintä ihmistä tahallisesti? Mennä tärkeään kokeeseen lukematta lainkaan?

Pitää yllä seksisuhdetta opettajasi kanssa? Oletko enemmän avoin vai sulkeutunut? Onko paras ystäväsi hyvä koulussa? Mitä mieltä olet tästä gallupista? Huonoin ja paras koenumerosi ikinä? Salannut jotain tärkeää asiaa vanhemmiltasi? Uskonut joulupukkiin, pääsiäispupuun tai hammaskeijuun? Millainen on unelmiesi nenä? Minkä muotoinen olisi unelmiesi televisio? Minkä väriset hampaat Marsilaisilla on mielestäsi? Tiedätkö, kuka on Vladimir Horowitz?

No kuka se on? Jos vastasit edelliseen kyllä, kerro ihmeessä. Jos vastasit en, arvaa? Kenen kanssa mieluiten soutaisit Atlantin yli? Minkä antaisit nimeksi nelihäntäiselle, myrkynvihreälle hamsterillesi? Kenen toivoisit pumppaavan sydäntäsi, jos se ei olisi automaattinen lihas? Oletko todella elossa vai onko se vain ihmiskunnan sinuun iskostama olettamus? Onko sinulla lempi seksifantasiaa? Jos on, niin kerrohan millainen? Onko isäsi fiksu mies? Mikä on maailman turhin asia?

Mitä saat yleensä kuulla ulkonäöstäsi? Matkustaisitko Kuuhun, jos saisit tilaisuuden? Oletko koskaan tuuminut millaista olisi olla sika? Jos kuristat smurffia, minkä väriseksi sen kasvot muuttuvat? Miksi kaukosäädintä painetaan kovempaa kun patterit ovat loppumassa?

Onko homoerotiikka mielestäsi kiihottavaa? Onko outoa rakastaa Disneyn piirrettyjä? Mitä kirosanaa käytät kaikkein eniten? Mikä on maailman tärkein kysymys? Kenen kanssa haluaisit harrastaa seksiä? Millaisessa tilanteessa on hyväksyttävää lyödä poliisia?

Oletko koskaan puhunut vain päästääksesi ääntä? Tajuatko edes itsekään miten typerältä se kuulostaa? Mitä on tärkeintä boikotoida? Mille koirarodulle on ominaista sininen kieli?

Kenelle valehtelit viimeksi jostain asiasta? Hyi sinua, etkö tiennyt, että valehteleminen on rumaa? Oletko koskaan tippunut katolta? Tuntuuko sinusta joskus, että avaruusoliot ovat yön aikana käyneet ryöstämässä aivosi?

Onko sinun koskaan tehnyt mieli vetää jonkun nalle vessanpytystä? Miksi blondeja pidetään tyhminä? Kenen opettajan kanssa voisit asua saman katon alla, jos olisi pakko? Mitä asiaa kadut eniten? Kumpi; Barbie vai Bratz? Mikä on hölmöin juttu mitä olet ikinä tehnyt? Mikä naisten rinnoissa viehättää miehiä? Kenen kanssa haluaisit mennä naimisiin? Entäpä kenet tahtoisit työntää parvekkeelta alas?

Mikä on elämän tarkoitus? Onko Suomi hyvä maa? Kuka on maailman seksikkäin nainen? Miksi marsuja kutsutaan marsuiksi? Oletko koskaan kokeillut huispausta? Tiedätkö edes mitä se on? Onko lohikäärmeitä ollu olemassa? Onko sinulla lyhyt pinna? Mikä on mielenkiintoisin asia maailmassa?

Milloin viimeksi olet ollut rakastunut? Oletko koskaan viillellyt itseäsi? Mikä on anteeksiantamattomin teko koko maailmassa? Mitä tekisit, jos joku opettajistasi yrittäisi iskeä sinua? Jos avaruus on ääretön, niin mistä sen tiedetään olevan ääretön? Oletko koskaan koettanut työntää päätäsi muurahaispesään? Missä haluaisit harrastaa seksiä, jos saisit valita paikan? Kuinka vanhana opit lukemaan? Oletko koskaan ajatellut olevasi outo? Kuka on maailman turhin julkkis?

Oletko koskaan imenyt suoraan maitoa lehmän utareesta? Mitä kieliä osaat puhua? D muutamia espanjan ja italian fraaseja. Onko Seth Green söpö? Kenen kanssa menisit mieluiten alasti suihkuun? Millä olennolla on häntä ja sarvet? Kumpi oli ensin; muna vai kana? Mikä eläin äidistäsi tulee ensimmäisenä mieleen? Oletko koskaan uinut järvessä vaatteet päällä? Millainen sää pihalla on? Onko sinulla oma hengaaja joukossasi? Tekeekö mielesi Vaasan Ruispaloja juuston kera?

Oletko henkisesti vai fyysisesti kiero ihminen? Miksi Nasse-setä on vihainen? Jos murhaisit jonkun, miten tekisit sen? Tiesitkö, että joka kerta, kun joku kieltää uskovansa keijuihin, yksi keiju kuolee?

Söisitkö kuolleen Tarantellan, jos saisit vastineeksi 10 euroa? Mieti tarkkaan, oletko varma että pystyisit siihen? Oletko koskaan ennemmin vastannut näin typeriin kysymyksiin? Oletko pituudeltasi välillä cm? Kuinka moni tuumainen on telkkarisi?

Mainitse yksi hyvä musiikkityyli. Mitä kuulet tällä hetkellä? Jos joutuisit big brother tyyliseen taloon ja saisit ottaa mukaan vain yhden asian, niin mikä se olisi? Miltä tällä hetkellä tuntuu? Ottaako joku asia päähän?

Söisitkö mielummin kilon voita vai sokeria? Kuinka monta hammasta on karhulla? Omistatko auton, mopon tai polkupyörän? Mikä on autosi, moposi tai polkupyöräsi merkki? Mikä seuraavista olisi hirvein kokemus: Joutua tunniksi taloon jossa soitetaan teknoa? Joutua tunniksi taloon jossa soitetaan räppiä? Paljonko painaa kiloa nauloja? Paljonko ihminen painaa jos se syö kilon nauloja? Valitse seuraavista yksi luku: Jos joutuisit sähkötuoliin niin mitä söisit viimeiseksi ateriaksesi?

Omistatko veneen tai lentokoneen? Mainitse lukemisen arvoinen kirja. Monelta pitää herätä huomenna? Mitä meinasit tehdä viikonloppuna? Tiedätkö mikä bussilinja kulkee läheltä kotiasi? Osaatko puhua jotain muuta kieltä kuin suomea, ruotsia, saksaa tai englantia? Uutiset, urheiluruutu vai salkkarit? Ota lähin kirja ja katso siitä sivu 18, rivi neljä.

Kirjoita mitä siinä lukee: Ojenna vasen kätesi niin pitkälle kuin pystyt. Mitä katsoit viimeksi TV: Arvaa aika ilman kelloon katsomista: Katso kelloosi - mitä se näyttää?: Mitä muuta kuin tietokoneen kuulet nyt?: Milloin viimeksi kävit ulkona ja mitä teit siellä?: Missä nettisivulla kävit ennen IRC-Galleriaa?: Microribbons ovat pitkiä litistetty rakenteet ja kukin microribbon liittyy mikrotubulusten kuvio, keskimmäinen oikea paneeli.

Yhdistetty mikrotubulia microribbon rakenne on järjestetty samankeskinen riviä, jotka muodostavat Litistä kierre pienellä päällekkäisyyttä. Ulkokehälle liima levy, jota kutsutaan sivusuunnassa harja, sisältää komponentit aktiini-myosiini solun tukiranka. Merkittävä osa microribbons ovat proteiineja kutsutaan giardins aka beta-giardins.

Nämä giardins toistaa pääasiassa rakenteellinen rooli muodostumista microribbons. Mielenkiintoista, giardins näyttää rajoitetun homologiaa valkuaisaineen nimeltä Punajuovaisilla kuitu assemblin «päässä Chlamydomonas vapaa-elävä, bi-flagelloitu- yksisoluisia levät. Giardins ovat kehittyneet pelata eri toiminnallista roolia Giardia, mutta liittyy edelleen mikrotubulusten perustuu sytoskeletaalisiin elementtejä. Tämä yhdistys proteiinien mukana sukupolven supistusvoiman ja muut solun tukirangan elementtien tarralevy viittaa siihen, että kiinnitys välittyy mekaanisesti luomia voimia loinen.

Havainto, että painatuksia ja pyöreän kuvun muotoinen vaurioita jää suoliston harjareunusten eli mikrovillus seuraavat irtoaminen trophozoites kuva, alempi oikea paneeli on yhdenmukainen supistuvien voimien pelissä rooli liitetiedoston.

Muut ehdotetut mekanismit kiinnitys Giardia suolen epiteelin ovat hydrodynaamiset voimat syntyvät ventraalinen siimojen ja reseptorin välittämä sitomalla lektiinejä on trofotsoiitti pinnalle. Kuitenkin flagellarakenneosia liikettä huonosti korreloi kiinnitys ja pinnan lektiinit kattaa koko trofotsoiittivaihe ja eivät erityisesti lokalisoitu tarralevy. Kliiniset piirteet liittyvät Giardia-infektion välillä yhteensä latenssi eli oireeton , akuuttiin ohi itsestään ripuli, krooninen oireyhtymät liittyvät ravitsemus, laihtuminen ja epäonnistumisen kukoistaa.

Lapset näytteille kliinisiä oireita useammin, että aikuiset ja myöhemmät infektiot ovat yleensä lievempiä kuin alkuperäisen infektioita.

Itämisaika on yleensä viikkoa, mutta valikoimat päivää on raportoitu. Ensimmäiset merkit Akuutin Giardiaasi ovat pahoinvointi, ruokahaluttomuus ja ylemmän ruoansulatuskanavan levottomuutta.

Nämä merkit ovat usein seuraa tai mukana on äkillisen räjähtävän, vetistä, pahanhajuinen ripuli. Muut ruoansulatuskanavan häiriöitä liittyvät giardiaasi ovat: Akuutissa vaiheessa yleensä itsestään päivää ja usein ei ole hyväksytty Giardiaasi. Joskus kuitenkin, akuutti infektio jatkuu ja johtaa imeytymishäiriö, steatorrhea liiallinen rasvan väheneminen ulosteissa , voimattomuus voimattomuus ja laihtuminen. Jotkut henkilöt ratkaista akuutteja oireita ei poista infektiota, mutta tullut oireeton kysta ohikulkijoita ilman kliinisiä oireita, kun taas toiset voivat olla muutama satunnainen toistuminen on akuutteja oireita.

Akuutit infektiot voivat myös kehittyä pitkäaikainen subakuutti tai krooniset infektiot, jotka harvinaisissa tapauksissa kestää vuosia. Tyypillinen krooninen vaiheessa potilaalla on uusiutuva lyhyt jaksot löysät foul ulosteet, jotka voivat olla kellertävä, vaahtoava ja kellua, mukana suoliston gurgling, vatsan turvotus ja ilmavaivat.

Välillä jaksot uloste on yleensä pehmeä, mutta normaali uloste tai ummetus voi myös esiintyä. Krampit ovat epätavallisia kroonisia infektioita, mutta rikki- röyhtäilyä on usein. Ruokahaluttomuus, pahoinvointi, ja ylävatsan levottomuutta täydentävät usein valituksia aikana kroonisia infektioita. Useimmissa kroonisissa tapauksissa loiset ja oireet spontaanisti häviävät.

Erityinen mekanismit Giardia synnyssä johtaa ripuliin ja suoliston imeytymishäiriö ei täysin ymmärretä eikä erityistä virulenssitekijät on tunnistettu.

Kiinnitys trophozoites harjaan rajaa voisi tuottaa mekaanista ärsytystä tai limakalvon vauriot. Lisäksi, normaali villus rakenne vaikuttaa joillakin potilailla. Esimerkiksi villus blunting atrofia ja krypta solujen liikakasvua ja kasvu crypt perusteellisesti on havaittu vaihtelevasti. Lisäys imukerässoluista johtaa uudelleenmetsitys suolen epiteelin suhteellisen kehittymätön enterosyytteihin alentunut absorptio valmiuksia. Lisääntynyt tulehdussolujen tunkeutuminen lamina propriassa on myös havaittu, ja tämä tulehdus voi liittyä patologian.

Giardia-infektio voi johtaa myös laktaasinpuutos ks laktoosi-intoleranssi alla sekä muita entsyymi puutteita mikrovillusten. Tämä vähensi ruoansulatus ja imeytyminen liuenneita aineita voi johtaa osmoottisen ripulin ja se voisi myös selittää imeytymishäiriö. Tähän mennessä mikään yksittäinen virulenssitekijäksi tai yhdistävä mekanismi selittää synnyssä Giardiaasi.

Jotkut potilaat voivat esiintyä laktoosi intolerence aktiivisessa Giardia infektioita, jotka voivat jatkua jälkeen loinen puhdistumaan. Tämä kliiniset oireet johtuu loisen aiheuttama laktaasinpuutos ja on yleisintä etnisten ryhmien kanssa alttiudesta laktaasinpuutos. Laktaasi on entsyymi, joka hajottaa laktoosia, sokeria maidossa, monosakkaridit joka voi imeytyä. Tämä laktoosi intolerence oireyhtymä tulisi harkita henkilöille, jotka edelleen esittävät pehmeä uloste ja ilmavaivat hoidon jälkeen, mutta ei ole havaittavaa loisia.

Diagnoosi on vahvistettu löytää kystat tai trophozoites ulosteissa tai duodenojejunal ydinaspiraatit tai koepaloja. Havaitseminen loiset voivat olla vaikeaa, koska Giardia ei näy johdonmukaisesti ulosteet kaikista potilaista. Jotkut potilaat ilmentävät korkeita kystat lähes kaikissa uloste, kun taas toiset vain on alhainen loinen laskee joissakin uloste.

Sekoitettu malli, jossa kausittain kysta erittyminen vuorottelevat kausia alhainen eritys, on havaittu myös. Lisäksi loiset ovat helpompi löytää aikana akuuttien infektioiden kuin kroonisia infektioita. Aspiraatio ja biopsia voi myös epäonnistua vahvistaa infektion takia hajanainen loci infektion, ja jotkut kysymys hyödyllisyyttä näiden invasiivisia toimenpiteitä. Pohjukaissuolen Ime tai Biopsia. Ulosteesta tutkimus on edullinen menetelmä Giardia diagnoosia.

Kolme ulosteet otettu välein vähintään kahden päivän olisi tutkittava. Vetinen tai löysät ulosteet voivat sisältää liikkuvia trophozoites jotka ovat havaittavissa välitöntä tutkimista märkä tahroja.

Muutoin näyte olisi säilytettävä ja värjätään johtuu trofotsoiittivaihe epävakaisuus. Hardier kystat ovat suhteellisen helppo tunnistaa joko suoraan tai värjättyä tahroja katso kysta morfologia. Lisäksi, diagnostisia pakkauksia, jotka perustuvat immunofluoresenssilla tai havaitsemiseen Copro-antigeenejä ovat myös saatavilla. Diagnoosi voidaan tehdä myös tutkimalla pohjukaissuolen nestettä trophozoites.

Pohjukaissuolen neste saadaan joko intubaatio tai Enterotest® kutsutaan myös «string test». Enterotest® koostuu gelatiinikapselin, joka sisältää nailon merkkijono sopiva pituus.

Vapaa pää merkkijonon on teipattu potilaan kasvot ja kapseli niellään. Neljän tunnin yön yli merkkijono haetaan ja sappi-värjätään lima on distaaliosuudesta merkkijono kaavitaan pois ja tarkastelevat tämän märkälevite ja pysyvä värjäytyminen. Pieni suolistobiopsiaa, mieluiten useista pohjukaissuolen ja tyhjäsuolen sivustoja, voi myös paljastaa trophozoites kiinni suoliepiteeliin. Tartunnan saaneet henkilöt tulisi käsitellä, koska Giardia voi jatkua ja johtaa vakavaan imeytymishäiriö ja laihtuminen.

Hoito vähentää tehokkaasti sairastuvuuden ja ei ole jälkiseurauksia. Muita tehokkaita lääkkeitä ovat: Tinidazole on tehokas yhtenä kahden gramman annos; paramomycin ei imeydy ja se voi olla käyttökelpoinen raskauden aikana. Laaja levinneisyys Giardia ja infektiivisyyden kystat tekevät epätodennäköistä, että ihmisen infektio poistetaan kokonaan.

Ohjaus toimenpiteet, joilla estetään tai vähennetään Giardia infektio riippuu erityisistä olosuhteista lähetyksen, mutta yleensä liittyy toimenpiteitä, jotka estävät nauttiminen aineiden saastuttamaa ulosteet ks fecal-suullinen siirto tekijät. Terveyden edistäminen ja koulutus, joilla pyritään parantamaan henkilökohtaista hygieniaa, ja korostaa käsien pesu, puhtaanapito ja elintarvikkeiden käsittelyssä, ovat tehokkaita valvontatoimet vähentämiseksi henkilö-to-person siirto.

Erityistä huomiota henkilökohtaiseen hygieniaan korkean riskin tilanteissa, kuten päiväkoteja ja muiden laitosten tarvitaan. Hoito oireeton kotitalouden jäsenten ehkäisee tartuntoja ei-endeemisillä alueilla.

Kuitenkin arvo kohdella oireeton harjoittajien hyperendemic yhteisöissä on kyseenalainen, koska tartuntoja hinnat ovat korkeat. Sosiaalis-taloudellinen tilanne monissa kehitysmaissa vaikeuttaa tartuntavaaran. Kansanterveys toimenpiteisiin suojellakseen vesihuollon kontaminaatiolta estämiseksi tarvitaan epidemioiden ja vähentää endemisöityminen.

Turistit pitäisi juoda vesijohtovettä ilman lisäkäsittelyä paikoissa, joissa puhtaus on kyseenalainen. Kiehuva tai jodi hoito tappaa Giardia kystat, mutta standardi klooraus ei.

Ei ole turvallisia tai tehokkaita chemoprophylatic lääkkeitä Giardiaasi. Trichomonads ovat ryhmä flagelloitu- alkueläimet. Suurin osa tämän ryhmän jäsenet ovat lois- ja vain muutama vapaana elävät lajit on tunnistettu. Yleensä Trichomonads ovat ei-patogeeninen commensals ja vain muutamia lajeja ovat tärkeitä eläimillä ja ihmisillä.

Neljä lajia Trichomonads tarttua ihmiseen taulukko. Näistä vain Trichomonas vaginalis on selvästi patogeeninen ja se on yleensä alhainen virulenssi.

Toiset näytteille kyseenalainen patogeenisuus. Trichomonads ihmisten asuttaa eri anatomisia sijainteja. Tenax, jota kutsutaan myös T. Tenax, tai organismille samankaltainen morfologia on myös toisinaan todettiin keuhkoissa.

Tällaiset tapaukset ovat raportoitu pääasiassa potilailla, joilla taustalla syöpiä tai muita keuhkosairauksia tai leikkauksen jälkeen.

Pentatrichomonas hominis, joka tunnettiin aiemmin nimellä Trichomonas hominis, on ei-patogeeninen kommensaali paksusuolen katso ei-patogeenisen suoliston siimalevät. Jotkut kirjoittajat jakavat Trichomonads kolmeen sukujen lukumäärän perusteella vapaiden siimoja.

Laji kolme siimoja kutsutaan Tritrichomonas, joilla on neljä kutsutaan Trichomonas, ja Pentatrichomonas viittaa Trichomonads viisi ilmainen anterior siimoja. Dientamoeba fragilis alunperin uskotaan olevan ameba katso ei-patogeenisen suoliston ameba.

Nyt on tietää olla ruoskia-odotusten ilman siimoja-liittyviä Trichomonads. Piirre on Trichomonads on axostyle ax , joka kulkee pituus organismin ja näyttää työntyä jälkipäähän kuva. Axostyle on solun tukirangan elementti koostuu samankeskisten riviä mikrotubuleiksi ja uskotaan toimivan kiinnittämisessä loisen epiteelisoluihin. Trichomonads on ominaista siimojen fg nousemassa etupään. Yksi siimojen on kiinnitetty runkoon organismin ja muodostaa posteriorly-suunnatun aaltoileva kalvo um , kun taas loput siimoja ovat ilmaisia.

Yhdistetyt pohjapinta elimet bb ja pohjan aaltoilevaa kalvo, jota kutsutaan Costa cs , nähdään usein värjätään valmisteet. Harvemmin nähty on cytostomal ura CY.

Yksittäinen ydin nu löytyy osoitteesta etupään loisen. Trichomonads, kuten monet muut suoliston alkueläimet, näytteille anerobic aineenvaihduntaa ja puuttuu mitokondrioita. Osa energia-aineenvaihdunnan ja Trichomonads liittyy ainutlaatuinen organellissa kutsutaan hydrogenosome. Hydrogenosome on kaksinkertainen kalvo ja on etäistä sukua mitokondrioissa. Siltä puuttuu kuitenkin DNA, sytokromeja ja monet tyypilliset mitochnondrial toimintoja, kuten entsyymejä trikarboksyylihapposyklin ja oksidatiivisen fosforylaation.

Ensisijainen tehtävä on hydrogenosome on metaboliaan pyruvaatti, tuotettu glykolyysilla sytosoliin asetaatiksi ja hiilidioksidin kanssa samanaikaisesti ATP: Elektronit vapautuminen hapettamalla pyruvaatin siirretään vetyioneja tuottaa molekulaarista vetyä, joten nimi hydrogenosome. Trichomonas vaginalis kuvattiin ensimmäisen päässä märkivä vaginaeritteessä ja alkupuolella kahdennenkymmenennen vuosisadan tunnustettiin etiologinen vaginiitti.

Trichomoniasis on yleinen sukupuolitauti, jossa on maailmanlaajuinen jakelu ja arviolta miljoonaa ihmistä tartunnan vuodessa maailmanlaajuisesti ja 5 miljoonaa uutta tartuntaa vuodessa Yhdysvalloissa. Trichomoniasis uskotaan olevan yleisin ei-virusperäinen Sukupuolitauti. Huolimatta taajuus trichomoniasis se on aiemmin pidetty enemmän haittaa loinen sijaan merkittävä taudinaiheuttaja.

Naisilla organismin ensisijaisesti elää emättimen, ja miehillä se on yleensä löytyy virtsaputken, eturauhas- tai lisäkivesten. Elinkaari muodostuu pelkästään trofotsoiittivaihe vaiheeseen, joka tarttuu suorassa kosketuksessa yhdynnässä.

Non-venereal siirto on harvinaista, mutta mahdollista, koska trophozoites voi selvitä päivää virtsaan ja tuntia märällä sienellä. Lisäksi neonatals saanut tartunnan synnytyksen aikana prosessissa. Trophozoites elävät tiiviisti tai kiinnitetty epiteelin virtsa, jossa he jäljitellä binäärilisäyksellä fissio.

Itämisaika vaihtelee tyypillisesti päivää. Naarailla infektio voi esittää lievä emätintulehdus, akuuttia tai kroonista vulvovaginitis tai virtsaputken. Puhkeaminen tai paheneminen oireiden esiintyy yleisesti aikana tai välittömästi sen jälkeen menstration. Yleisin valituksen liittyy T. Tämä vastuuvapaus on useimmiten harmaa, mutta voi olla keltainen tai vihreä ja on joskus vaahtoava tai veren värittyneen. Vastuuvapauden vähenee, kun tartunta muuttuu krooniseksi.

Monet naiset myös kokevat kivuliaita tai vaikea yhdyntä. Virtsaputken osallistuminen tapahtuu useissa tapauksissa ja on ominaista dysuria kivulias virtsaaminen ja usein virtsaaminen.

Emättimen epiteelin tapahtuu pääasiassa infektion. Näin emättimen seinämät ovat yleensä punoittava eli punainen ja voi näyttää verenpurkaumat pieni nostamattomassa spot verenvuotoja. Tämä mansikka kohdunkaula on erottuva patologinen havainto liittyy trichomonasis ei havaittu muita sukupuolitauteja. Virtsaputken ja eturauhasen ovat yleisimpiä infektio-. Jotkut miehet kokevat polttamalla heti yhdynnästä. Tiedetään vain vähän patofysiologiaan liittyvä T.

In vitro tutkimukset osoittavat, että T. Näin ollen adheesio trophozoites epiteeliin uskotaan olevan merkittävä tekijä synnyssä.

Useat tarttumista proteiineja on tunnistettu pinnalle trophozoites. Lisäksi erittyvien proteaasien joka voisi olla rooli patogeneesissä on myös tunnistettu.

Yleensä kliiniset oireet eivät ole luotettavia, koska ainoa keino diagnoosin jälkeen kliininen esitys on samanlainen muiden sukupuolitautien ja monet potilaat ovat lieviä tai ei lainkaan oireita. Diagnoosi on vahvistettu osoitus trophozoites emättimen, virtsaputken, eturauhasen eritteiden, tai virtsan sedimentissä seuraavat eturauhasen hieronta. Mikroskooppinen tarkastelu märkä kiinnikkeet tuoreen valkovuoto, mieluiten kerätään tähystimellä on pumpulipuikolla, on käytännöllisin tapa diagnoosi.

Näytteet on laimennettava suolaliuokseen ja tutkitaan heti. Näytteet voidaan myös kiinnitettiin ja värjättiin Giemsa tai fluoresoivia väriaineita.

Kuitenkin organismi voi olla vaikea tunnistaa on värjätään dioja. Siksi in vitro kulttuuria pidetään kultakantaan diagnoosiin huolimatta joitakin rajoituksia. Esimerkiksi pääsy tilat tarvitaan ja organismit vaativat päivää kasvun ennen ne havaitaan.

Tämä on kaupallisesti saatavilla oleva itsenäinen järjestelmä havaitsemiseksi T. Vasta-aine ja DNA-testien korkea herkkyys ja spesifisyys kehitetään. Metronidatsoli aktivoidaan hydrogensome on nitroradikaali ionin väli-.

Seksikumppaneita tulisi kohdella samalla estää tartunnoilta. Jotkut lääkeresistenssi on raportoitu, mutta tämä ei ole laajalle levinnyt ongelma. Hoitovirheitä johtuvat yleensä noncompliance tai reinfection. Epidemiologia trichomonasis näyttelyitä samoja piirteitä muita sukupuolitauteja laatikko ja esiintymistiheys korreloi määrä seksikumppaneita. Lisäksi yhteistyössä infektio muiden sukupuolitautien on yhteinen.

Toimenpiteet valvonnassa käytettyjen muiden STD, kuten rajoittamalla määrä seksikumppaneita ja kondomien käyttöä, ovat myös tehokkaita estämään trichomoniasis. Nykyinen mielipide tartuntataudit 13, Kliinisen mikrobiologian sta 17, Dientamoeba fragilis kuvattiin alun perin kuin ameba perustuu sen morfologia.

Kuitenkin myöhemmin todettiin näytteille morfologia lähempänä kalkkuna loinen Histomonas meleagridis, paitsi puute siimojen.

Mikroskooppitutkimus tutkimukset viittaavat myös siihen yhtäläisyyksiä Trichomonads, mukaan lukien hallussaan hydrogenosomes ja molekyylitason tutkimukset ovat vahvistaneet läheinen fylogeneettiseen suhde Dientamoeba ja Histomonas ja mahdollinen distaalisemmissa suhde Trichomonas.

Kuten muidenkin Trichomonads, Dientamoeba vain osoittaa trofotsoiittivaihe vaiheessa kuva. Tämä herättää kysymyksiä lähetystavasta että kysta vaihe osallistuu tavallisesti ulosteiden suun siirto. Lisäksi trophozoites on Dientamoeba hengissä kehon ulkopuolella hyvin lyhyen aikaa. Johtuen läheinen suhde Histomonas ja Dientamoeba, ehdotetaan Dientamoeba on myös lähetetään suolimadon munia.

Epidemiologiset ja kokeellista näyttöä taipumus rikosoikeudelliseen pinworm Enterobius vermicularis kuin kantajana Dientamoeba. Viime aikoina, siat on osoitettu olevan luonnollinen isäntä D.

Historiallisesti Dientamoeba on pidetty ei-patogeenisen commensal. Kuitenkin, kliinisiä oireita usein korreloi läsnä suuri määrä trophozoites ja hoitoon infektion ratkaisee oireita. Liittyvien kliinisten oireiden Dientamoeba ovat ajoittainen ripuli, vatsakipu, ilmavaivat, pahoinvointi ja väsymys. Vähän tiedetään synnyssä ja Dientamoeba todennäköisesti toimii heikompilaatuisen ärsyttävä suoliston limakalvojen, joka voi johtaa jonkin verran tulehdusta.

Jodikinoli on yleensä huume hoitoon Dientamoeba. Paromomysiinin ja metronidatsoli ovat myös tehokkaita. Johnson et al Kehittyvät tuntemattomuudesta: Clin Microbiol Rev Barratt JL et al tarkastelu Dientamoeba fragilis kuljetus ihmisillä useita syitä, miksi tämä organismi tulisi harkita diagnoosi ruoansulatuskanavan sairaus.

Balantidium coli on ainoa ripsieläin joka tartuttaa ihmisiä. Se löytyy maailmanlaajuisesti, mutta kuten monet muut ulosteen-suun kautta tarttuvat taudit, se on yleisempää tropiikissa.

Ihmisestä ihmiseen on myös dokumentoitu ja tämä lähetystavasta on todennäköisesti esiintyy ympäristöissä syrjäyttämisen ja huono henkilökohtainen hygienia, kuten psykiatriset sairaalat ja vankilat. Skip yleinen ripsieläin biologia.

Ripsieläimet ovat suuri ja monipuolinen joukko alkueläimet. Kuten nimi kertoo, ripsieläimet hallussaan cilia jossain vaiheessa elinkaarensa. Värekarvojen on yleensä järjestetty pitkittäisiin riveihin ja tyypillisesti pinnan peittämiseksi organismin. Ripsieläimet on ominaista ydin- dimorphism, että niillä on kaksi erillistä ytimeksi.

Suuri munuaisen muotoinen macronucleus on osallisena «taloudenpito» tai somaattisten toimintojen solun, kun taas pienemmät pallomaiset mikronukleus sisältää täydellisen genomin. Macronucleus sisältää tuhansia kopioita kopioinnin suhteen aktiivisia «minikromosomit» edustavat , eri DNA-molekyylit. Näin suuri määrä telomeres kromosomin päät johti ripsieläimiä on varhaisen mallijärjestelmä, jolla tutkitaan telomeres ja telomeraasin entsyymi, joka syntetisoi telomeres. Ripsieläimet tehdään molemmat suvuton lisääntyminen eli binary fissio ja suvuton lisääntyminen liittyy konjugaatio kuva yllä.

Konjugaation aikana, kaksi ripsieläimet vastakkaista pariutumisen tyypit pari ja vaihtaa geneettistä materiaalia. Aviollinen kontakti laukaisee meioosia mikrotumissa tuloksena 4 haploid mikrotumia. Samanaikaisesti macronucleus hajoaa ja katoaa. Kolme mikrotumien hajota ja loput mikrotumatesti jakaa uudelleen. Kukin konjugoimiseksi organismien lahjoittaa mikrotumatesti gametic tai mies sen mate kautta sytoplasmisen silta, joka yhdistää heitä.

Gametic mikrotuma sulakkeita paikallaan tai nainen mikrotumatesti muodostavat diploidinen tsygoottisista mikronukleuskokeessa.

Conjucating paria erottaa ja tsygoottisista nucluei läpi toisen kierroksen jako. Yksi näistä mikrotumien kehittyy The macronucleus, mikä täydentää sykli. Muodostumista macronucleus liittyy pirstoutuminen kromosomien ja menetys vastaavat DNA-sekvenssit geenejä ei ekspressoidaan korkeilla tasoilla normaalissa suvuton sykli. Jäljellä olevat DNA-fragmentit, tai minikromosomit, vahvistetaan sitten. Katso kaavio DNA käsittelyn aikana macronucleus muodostumista. Pinnallinen tulehdus paksusuolen limakalvon voi esiintyä, joka voi aiheuttaa ripulia ja colicky kipua.

Lievä tai krooniset infektiot ovat ominaista ajoittainen ripuli ja ummetus, laihtuminen, ja vatsakipu. Harvoissa tapauksissa, trophozoites valtaavat suolen epiteelin ja tuottaa haavaumia. Kliinisesti tämä johtaa akuutin ripulin ja limaa ja verta eli punatauti. Tämä balantidial punatauti on samanlainen kuin punatauti tuottaman Entameoba histolytica katso alla. Laboratorion diagnoosi tehdään tunnistamalla organismin ulosteet.

Balantidium osoittaa tyypillisen fecal-suullinen elinkaari koostuu trofotsoiittivaihe ja kysta vaiheissa. Suuri koko ja ainutlaatuisia morfologisia ominaisuuksia Balantidium kuva on esteenä sen sekaannusta muiden alkueläimiä löydetty ihmisen ulostetta. Trofotsoiitti on munanmuotoinen ja sen keskimääräinen koko on 70 x 45 um, mutta se voi vaihdella ylöspäin um. Kysta on erottuva kysta seinään CW ja on pallomainen, joiden keskimääräinen halkaisija on 55 pm.

Vuonna värjätään yksilöt ilmeisin sisäinen rakenne on suuri macronucleus mies. Mikrotumatestin min ei ehkä aina ole ilmeinen, koska sen tiiviissä yhteistyössä macronucleus. Contractile vacuoles CV , jotka toimivat osmoottinen asetuksessa, ovat usein nähtävissä ja joskus cytostome Cy on havaittavissa.

Samanlainen kuin monet muut ripsieläimiä, Balantidium kuuluu riviä värekarvojen. Värekarvat antaa loinen pinnan sumea ulkonäkö ja ovat vähäisempää kysta vaiheessa.

Hoidon valinta on tetrasykliiniä annetaan mg neljä kertaa päivässä 10 päivän ajan. Jodikinoli on suositeltu vaihtoehtoinen lääke. Ehkäisevät toimenpiteet ovat samat kuin muiden sairauksien lähettämää ulosteiden-suun kautta ks fecal-suullinen siirto tekijöitä tai keskustelua Giardia ennaltaehkäisy. Lisäksi sika viemäröinti olisi pidettävä poissa juomavettä ja ruokaa. Useat suvun jäsenet Entamoeba tarttua ihmiseen katso alla.

Kuitenkin geneettiset ja biokemialliset tiedot osoittavat, että ei-patogeeninen E. Kaksi lajia tavataan kaikkialla maailmassa, mutta kuten monet muut suoliston alkueläimet, ne ovat yleisempiä trooppisissa maissa tai muilla alueilla, joilla on huono hygieniaolot. On arvioitu 50 miljoonaa tapausta amebiasis vuodessa jopa Saastuneen ruoan ja veden ovat luultavasti ensisijainen tartuntalähteitä.

Korkeampi esiintyvyys alueilla alempi sosioekonominen asema johtuu todennäköisesti huonosta hygieniasta ja puute sisätiloissa LVI. Suuri levinneisyys mies homoseksuaaleja on myös todettu. Ihminen on ainoa isäntä E. Nielemisen kystat kulkee mahan läpi ja excyst alaosaan ohutsuolen.

Excystation liittyy häiriöitä kysta seinän ja quadranucleated ameba syntyy aukon läpi. Ameba suoritetaan toinen kierros ydinvoiman jako seuraa kolme peräkkäiset sytokineesi eli solunjakautumisen tuottaa kahdeksan pientä uninucleated trophozoites, joskus kutsutaan amebulae.

Nämä epäkypsä trophozoites asuttaa paksusuoleen, erityisesti umpisuolen ja sigmoidorectal alueille, missä ne syövät bakteereja ja solutason roskia ja tehdään useaan kertaan binary fissio. Trophozoites liikkuvat laajentamalla sormimaisen pseudopodium PSD ja vetämällä muualle elimistöön eteenpäin kutsutaan ameboid liike. Valejalka, ja joskus ulkoreunan trofotsoiittivaihe, on selkeä valoa taittava ulkonäkö ja on kutsutaan ektoplasmaa ecto.

Loput solulimassa on rakeinen ja on nimeltään endoplasm endo. Joskus glykogeenin vacuole Vac on ilmeinen. Nuclear Nu morfologia värjättyä yksilöt on ominaista hienoksi rakeinen rengas perifeerisen chromatin ja keskeisellä paikalla karyosome ka. Vaihtoehtona suvuton replikointi trophozoites voi myös encyst. Tekijät vastuussa induktion encystation ei tunneta. Chromatoid elimet cb värjätään pitkänomainen rakenteiden kierros päättyy ja edustavat yhdistäminen ribosomien.

Kysta seinämä koostuu kitiiniä ja on sileä, valoa taittava ulkonäkö. Kysta kypsyminen on kaksi kierrosta ydin- lisääntymään ilman solujen jakautumista ja kystat ytimet Nu löytyy ulosteet. N ydinalan morfologia kysta on samanlainen kuin trofotsoiittivaihe paitsi että ytimet tulevat asteittain pienempiä jokaisen jako. Joskus nuoret kystat eli ytimet tulee olemaan glykogeenin vacuole VAC , joka näyttää kirkkaalta alue värjätään yksilöitä.

Tämä onteloiden joskus syrjäyttää ja muuttaa morfologiaa ytimeksi. Chromatoid elimet pyrkivät kadota kysta kypsyy.

Kystat ovat yleensä um. Kystat heti infektoiva kun erittyminen ulosteeseen ja on elinkelpoinen viikkoja-to-kuukautta ympäristön olosuhteista riippuen. Kuitenkin trophozoites voi hyökätä paksusuolen epiteelin ja tuottaa haavaumia ja punatauti katso laatikko.

Tämä invasiivisen sairauden voi tulla asteittain huonompi ja johtaa entistä vakava sairaus. Amebas voi myös etäispesäkkeitä muihin elimiin ja tuottaa anextraintestinal amebiasis. Ei-invasiivinen tauti on usein oireeton, mutta voi aiheuttaa ripulia tai muiden maha-suolikanavan oireet, kuten vatsakipu tai krampit.

Tämä ei-invasiivisia infektio voi jatkua tai edistymisestä invasiivisen sairaus, jossa trophozoites tunkeutua suolen limakalvon ja tappaa epiteelisolujen. Varhainen vaurio on pieni alue kuolion tai haavaumia, tunnettu siitä, että reunat ja käytännössä mitään tulehdusta välillä leesioita kuvio.

Ameba leviää sivusuunnassa ja alaspäin submukoosassa alla epiteelin ja tappaa isäntäsolut edetessä. Tämä johtaa klassista «pulloon muotoinen» haavauma, jossa on pieni aukko ja laaja pohja. Trophozoites ovat eniten välisellä rajalla tervettä kudosta ja nekroottista kudosta.

Nämä invasiivisia ameba nauttiminen isäntäsoluja ja trophozoites kanssa nautittu punasolujen ovat usein ilmeinen. Nämä hematophagous trophozoites joskus löytyy dysenteric ulosteet. Kysta tuotanto vähenee aikana invasiivisia vaiheessa infektion ja kystat ei koskaan löydetty kudosvaurioihin.

Haavaisen prosessi voi edelleen laajentaa sivusuunnassa tai alaspäin. Jos suuri määrä haavaumat ovat läsnä, ne voivat kasvaa yhteen, jotka voivat johtaa paikallisen sloughing pois suolen seinämän. Tämä lävistys voi aiheuttaa paikallisia paiseita tai yleistynyt peritoniitti. Katso myös kaavioesitys kudosinvaasio. Amebic haavaumia voi myös tulla toissijaisesti tartunnan bakteerit, jotka voivat sekoittaa kliinistä kuvaa.

Ameboma on tulehduksellinen paksuuntuminen suolen seinämän ympärille haavauma, joka voidaan sekoittaa kasvain. Amebiasis voi myös edetä systeeminen tai suoliston ulkopuolisten infektio.

Levittäminen ensisijaiselta suoliston vaurio on pääasiassa kautta verenkiertoon, mutta voi myös tapahtua suoraa jatkoa vaurio. Maksa on yleisimmin vaikuttaa elin ja tämä johtuu todennäköisesti kuljettamisen suoraan trophozoites paksusuolesta maksaan kautta saporttilaskimo kuva.

Aluksi vauriot ovat pieniä pesäkkeitä kuolio, joka yleensä sulautua yhdeksi paise koska ne laajenevat. Tämä maksan paise laajenee edelleen, sillä trophozoites asteittain tuhota ja nielemään isäntäsoluissa. Keskellä paise, joka koostuu hajotettiin hepatosyyttien, punasolujen, sappi ja rasvaa, voi nesteyttää ja tämä nekroottinen materiaali joskus virheellisesti kutsutaan mätä vaihtelevat väriltään kellertävän punertavanruskeaan.

Hematogenous leviäminen trophozoites muille sivustoille, kuten keuhkoihin tai aivoihin, on harvinaista, mutta ei esiinny.

Toiseksi yleisin suoliston ulkopuolisten sivuston jälkeen maksa on keuhkoihin. Keuhkojen infektiot yleensä johtuvat suoraa jatkoa maksan vaurio poikki kalvon ja osaksi keuhkopussin ja keuhkojen. Ihovaurioiden muodostettu seurauksena maksan tai suolen fisteli voi myös esiintyä, mutta erittäin harvinaista.

Muita ihovaurioiden kuuluvat peräaukon haavaumat ja osallistuminen sukuelinten, mukaan lukien penis homoseksuaalien. Nämä myöhemmin ilmenemismuodot ovat todennäköisesti johtuu ihon tai limakalvojen kanssa kosketuksiin invasiivisia trophozoites. Kuten edellä todettiin , E. Osa tästä erosta virulenssi johtuu olemassaolo morfologisesti samanlaisia, mutta avirulentteja, E.

Sitä vastoin anti-ameba humoraalivasteiden havaitaan sekä oireettoman ja oireisen E. Tämä viittaa siihen, että jopa oireettomia tapauksia on rajoitettu määrä hyökkäystä. Tekijät vastaavat patogeneesi E. Eräs lähestymistapa ymmärtämiseen synnyssä on verrata mahdollista virulenssitekijät näiden kahden lähisukulaislajeihin. Patologian tulokset isäntä-loinenvuorovaikutuksissa, ja siksi, isäntä tekijät, loinen tekijöitä tai molempia voi myötävaikuttaa sairaustilan.

Esimerkiksi kehittäminen invasiivisen sairauden voisi johtua määrällisiä tai laadullisia näkökohtia isännän immuunivastetta. Rekrytointi neutrofiilien ja voimakas tulehdus on merkitty alkuvaiheessa amebic hyökkäystä. Kuitenkin tulehdus ympäröivän perustettu haavoja ja paiseita jos usein minimaalinen annetaan aste kudosvaurioita.

Luonne suojaavia immuunivasteita ei ole selvä. Synnynnäinen tai epäspesifinen immuniteetti sekä hankittu immuniteetti, ovat luultavasti molemmat tärkeitä ehkäisyyn invasiivisen sairauden. Limakalvojen peittävä epitheilial solut voivat estää kontakti trofotsoiittivaihe ja isäntäsoluissa. Lisäksi limakalvon IgA vasteita esiintyy seurauksena infektio ja ulosteen IgA vasten trofotsoiittivaihe pintaa lektiini ks Eh-lektiini liittyvät harvemmin uusien E.

Korkeita tiittereitä seerumin vasta-aineiden myös kehittyä maksan paiseita. Koska invasiivista tautia on usein progressiivinen ja sitkeiden, rooli näiden anti-ameba vasta on kyseessä. Cell-vasteita näyttävät osansa rajoittaakseen invasiivisen amebiasis ja suojata isäntää uusiutumista onnistuneen hoidon.

Kestävyys isännän immuunivaste on toinen mahdollinen virulenssitekijäksi jotka voivat edistää ja pahenemiseen invasiivisen sairauden. Esimerkiksi yksi fenotyyppinen ero E.

Lysis Neutrofiilien voisi vapauttaa myrkyllisiä tuotteita, jotka edistävät tuhoutuminen isännän kudosta. Kuitenkin rooli näiden eri ilmiöiden synnyssä ei ole tiedossa. Invasion of suolen limakalvon E. Trophozoites kiinni limakerroksessa vaihe 1. Tämä sitoutuminen sinänsä luultavasti ei edistä synnyssä ja on yksinkertaisesti mekanismi ameba indeksoida pitkin kasvualusta.

Ehtyminen lima este mahdollistaa trofotsoiittivaihe tulla kosketuksiin epiteelisolujen. Epiteelisolut kuolee yhteystiedon riippuvaisella tavalla, joka johtaa häiriöitä suolen limakalvon vaihe 2. Trophozoites jatkaa tappaa isännän soluihin submukoosassa ja edelleen häiritä kudoksen kuin ne etukäteen vaihe 3.

Häiriöt suolen seinämän vaihe 4 tai metastaasin verenkierron kautta vaihe 5 on myös mahdollista. Liittyminen, sytotoksisuus, ja häiriöitä kudokset ovat tärkeitä tekijöitä patogeneesissä E.

Missä tilanteessa oisit valmis tappamaan itsesi? Kenen vuoksi olisit valmis uhraamaan henkesi? Minkä tässä mainittujen asioiden puolesta olisit valmis pitämään valtakunnalisen puheen: Homous, lesbous, orpolapset, eläintensuojelu, nälänhätäiset, ufot, siisteys, murrosikä, hienhaju, autot, kuukautiset, kanankakka lannoitteena, kauneus, pakarat? Mikä maa on unelmiesi lomakohde? Olisitko valmis ajamaan itsesi kaljuksi jos siten voisit pelastaa isopandan kuolemisen sukupuuttoon? Olisitko mieluummin pappi vai lähetystyöntekijä?

Kumpaan sitoutuisit mieluummin, ikuiseen parisuhteeseen vai ikuiseen sinkkuuteen? Jos sinä saisit siiamilaiset kaksoset ja he olisivat vaikeasti kiinni toisissaan, kumman uhraisit mieluummin, tytön vai pojan, pelastaaksesi toisen? Mistä ruumiinosastasi luopuisit mieluiten? Vanhenisitko vai nuorenisitko mieluummin 10 vuotta? Olisitko valmis lähtemään vuodeksi vaihto-oppilaaksi Afrikkaan? Jos puolisosi olisi erittäin sairas, olisitko valmis myöntymään armokuolemaan?

Oletko jo tehnyt tai aiotko tehdä elintenluovutustestamentin? Mikä on pahin tapasi? Jos joku tappaisi kissasi, olisitko valmis määräämään tälle kuoleman tuomion? Mitä asiaa maailmassa et voisi koskaan tehdä?

Mikä on sinulle rakkain paikka maailmassa? Ystäväsi peruvat salaa häämatkasi, suuttuisitko heille? Jos suuttuisit, mitä tekisit? Olisitko valmis myymään koko omaisuutesi pelastaaksesi ystäväsi hengen? Mikä on mielestäsi maailman suurin ongelma tällä hetkellä?

Jos sinun olisi valittava ilotytön, stripparin, mestaajan, aineiden testaajan eläimillä tai palkkamurhaajanuran. Kumman näistä valitsisit, kunnon ja rajun seksielämän vai selibaatin? Voisitko ryhtyä nunnaksi tai munkiksi? Oletko koskaan ajatellut tekeväsi itsemurhan? Valitse näistä yksi asia mitä haluaisit elämässäsi olevan lisää: Mikä saa sinut nauramaan?

Osaatko isä meidän rukouksen? D [ ] Katsotko O. Viisi asiaa joihin kosken joka päivä: Kirjoita 21 tuntemasi ihmisen nimet alle. Älä lue jäljessä tulevia kysymyksiä ennen nimien kirjoittamista! Tehtävään saa haastaa myös muita, jos haluaa. J-P Nyt vastaa kysymyksiin niin, että vastaukset koskevat aina kyseistä numeroa vastaavaa ihmistä. Missä ja milloin tapasit ensimmäisen kerran ? Mitä tekisit, jos et olisi koskaan tavannut ? P Oletko koskaan nähnyt 4. D Mikä tekee 7. Voisitko koskaan asua P en kyllä tiedä tänhetkistä tilannetta.

P no en oikeesti. Mitä mieltä olet ? P Mikä on parasta ? Voisitko kuvitella riiteleväsi verisesti numero 8. Onko sinulla sisarellinen suhde 2. P Luuletko pitäväsi yhteyttä 1. Teko tämän kyselyn jälkeen? Kun astut sisään ulko-ovestasi ja katsot vasemmalle, mitä näet? Osaatko sanoa kalenteriin katsomatta monesko päivä tänään on?

Kun katsot ulos keittiösi ikkunasta, mitä näet? Mitä tavaroita löytyy kylpyhuoneen peilin läheltä? Mikä on kotisi ihastuttavin yksityiskohta? Oletko tyytyväinen kotisi sisustukseen? Petaatko sänkysi joka aamu? Mitä löytyy sänkysi alta? Päivämäärä jonka jatkuvasti sekoitat? Onko sinulla salaisuus, jota et ole kertonut kenellekään? Tuletko toimeen vanhempiesi kanssa?

Kuinka monta tuntia nukuit viime yönä? Miten reagoit kun sinua yritetään iskeä? Milloin olet viimeksi itkenyt? Mitä teet jos törmäät exääsi? Millainen vaatetus juuri nyt? Kuinka usein käytät alkoholia? Mitä olet oppinut itsestäsi viime aikoina?

Surullisin uutinen mikä sinulle on kerrottu vuoden sisällä? Mukavin asia mikä sinulle on tapahtunut vuoden sisällä? Mitä sinulle sanottiin viimeksi? Onko sinulla mielipidettä Matista ja Mervistä? Kerro yksi tai useampi positiivinen asia tästä päivästä!

Missä huoneessa olet nyt? Mitä löydät näyttösi päältä? Montako kertaa olet tänään aivastanut? Milloin viimeksi satutit itsesi pahasti ja miten? Käytätkö tällä hetkellä kynsilakkaa? Mikä soittoääni kännykässäsi on? Minkä julkkiksen näköiseksi sinua on kutsuttu?

Milloin sait viimeksi lahjan ja keneltä? Vituttaako sua nää päiväkirja haasteet? Minkälaiset kuoret kännykässäsi on? Kenen kanssa viimeksi puhuit? TV-kanava jota katsot eniten? Mikä on kaukaisin paikka missä olet käynyt? Jos et omista kolmatta, paljasta toinen nimi?

P Monelta heräsit tänään? Jos saisit ihan minkä tahansa eläimen lemmikiksi, niin minkä ottaisit? Oletko ollut yhteyksissä virkavaltaan?

Mitä teit 6 tuntia sitten? Koska nauroit viimeksi kunnolla? Missä olit, ennen kuin viimeksi tulit kotiin? Minkä numeron sait viime kokeestasi? Mikä oli viime todistuksesi keskiarvo?

Mistä näit viimeksi unta? Mitä sinulla on juuri päällä? Paljonko rahaa sinulla on tällä hetkellä? Millä tuulella olet juuri? Oletko tyytyväinen elämääsi tällä hetkellä? Mitä sinun pitäisi olla juuri tekemässä? Miten hiuksesi ovat juuri? Mitä aiot tänään vielä tehdä? Mitä aiot ostaa seuraavaksi? Mitä aiot tehdä viikon kuluttua? Mihin ammattiin uskot päätyväsi?

Mitä uskot tekeväsi tunnin kuluttua? Kenet ihmisen luulet nyt seuraavaksi näkevän? Minkä elokuvan aiot mennä katsomaan seuraavaksi leffateatteriin? Löysit jotain homeista kotoasi? Jammailit vihaamasi biisin tahtiin ja tajusit vasta myöhemmin että vihaat kyseistä biisiä? Nauttinut myrkyllisiä tai vähemmän myrkyllisiä aineita? Esiintynyt jonain toisena kuin itsenäsi? Riehunut ilman pätevää syytä? Kiivennyt puuhun pääsemättä alas? Jäänyt jonnekkin pitkäksi aikaa kiinni jostakin ruumiinosastasi?

Ajanut jollakin kulkuneuvolla ojaan? Lukinnut itseäsi suljettuun tilaan vahingossa tai tahallisesti? Kierinyt mäkeä alas ja törmännyt puuhun? D seukkailtiin varmaan kuukaus. D repesin nurkan vastaukselle. D taas repeilen nurkan vastaukselle. D 1 vuosi sitten minä Tähän asti tänä vuonna minä P oonko muuten tosi paljon ehtiny kaikkee.. Äitisi tai isäsi tekisi itsemurhan? Saisit korjata kolme vääryyttä maailmassa siis korjata kolme maailmanlaajuista ongelmaa?

Loukkaantuisit vakavasti ja saisit valita amputoidaanko jalkasi, vai joudutko elämään loppuelämäsi suurissa kivuissa lääkityksen alaisena? Kaverisi olisi ilmoittanut sinut Yllytyshulluihin? Huomaisit voivasi lukea toisten ajatuksia? Näkisit idolisi kävelevän ohitsesi kadulla? Viimeinen biisi jota olet laulanut? Satuttaa sinulle läheisintä ihmistä tahallisesti? Mennä tärkeään kokeeseen lukematta lainkaan? Pitää yllä seksisuhdetta opettajasi kanssa? Oletko enemmän avoin vai sulkeutunut?

Onko paras ystäväsi hyvä koulussa? Mitä mieltä olet tästä gallupista? Huonoin ja paras koenumerosi ikinä? Salannut jotain tärkeää asiaa vanhemmiltasi? Uskonut joulupukkiin, pääsiäispupuun tai hammaskeijuun?

Millainen on unelmiesi nenä? Minkä muotoinen olisi unelmiesi televisio? Minkä väriset hampaat Marsilaisilla on mielestäsi? Tiedätkö, kuka on Vladimir Horowitz? No kuka se on? Jos vastasit edelliseen kyllä, kerro ihmeessä.

Jos vastasit en, arvaa? Kenen kanssa mieluiten soutaisit Atlantin yli? Minkä antaisit nimeksi nelihäntäiselle, myrkynvihreälle hamsterillesi? Kenen toivoisit pumppaavan sydäntäsi, jos se ei olisi automaattinen lihas? Oletko todella elossa vai onko se vain ihmiskunnan sinuun iskostama olettamus?

Onko sinulla lempi seksifantasiaa? Jos on, niin kerrohan millainen? Onko isäsi fiksu mies? Mikä on maailman turhin asia? Mitä saat yleensä kuulla ulkonäöstäsi? Matkustaisitko Kuuhun, jos saisit tilaisuuden? Oletko koskaan tuuminut millaista olisi olla sika? Jos kuristat smurffia, minkä väriseksi sen kasvot muuttuvat? Miksi kaukosäädintä painetaan kovempaa kun patterit ovat loppumassa?

Onko homoerotiikka mielestäsi kiihottavaa? Onko outoa rakastaa Disneyn piirrettyjä? Mitä kirosanaa käytät kaikkein eniten? Mikä on maailman tärkein kysymys? Kenen kanssa haluaisit harrastaa seksiä?

Millaisessa tilanteessa on hyväksyttävää lyödä poliisia? Oletko koskaan puhunut vain päästääksesi ääntä? Tajuatko edes itsekään miten typerältä se kuulostaa? Mitä on tärkeintä boikotoida? Mille koirarodulle on ominaista sininen kieli? Kenelle valehtelit viimeksi jostain asiasta? Hyi sinua, etkö tiennyt, että valehteleminen on rumaa? Oletko koskaan tippunut katolta? Tuntuuko sinusta joskus, että avaruusoliot ovat yön aikana käyneet ryöstämässä aivosi?

Onko sinun koskaan tehnyt mieli vetää jonkun nalle vessanpytystä? Miksi blondeja pidetään tyhminä? Kenen opettajan kanssa voisit asua saman katon alla, jos olisi pakko? Mitä asiaa kadut eniten? Kumpi; Barbie vai Bratz? Mikä on hölmöin juttu mitä olet ikinä tehnyt? Mikä naisten rinnoissa viehättää miehiä? Kenen kanssa haluaisit mennä naimisiin?

Entäpä kenet tahtoisit työntää parvekkeelta alas? Mikä on elämän tarkoitus? Onko Suomi hyvä maa? Kuka on maailman seksikkäin nainen? Miksi marsuja kutsutaan marsuiksi? Oletko koskaan kokeillut huispausta? Tiedätkö edes mitä se on? Onko lohikäärmeitä ollu olemassa? Onko sinulla lyhyt pinna? Mikä on mielenkiintoisin asia maailmassa? Milloin viimeksi olet ollut rakastunut? Oletko koskaan viillellyt itseäsi?

Mikä on anteeksiantamattomin teko koko maailmassa? Mitä tekisit, jos joku opettajistasi yrittäisi iskeä sinua? Jos avaruus on ääretön, niin mistä sen tiedetään olevan ääretön? Oletko koskaan koettanut työntää päätäsi muurahaispesään? Missä haluaisit harrastaa seksiä, jos saisit valita paikan?

Kuinka vanhana opit lukemaan? Oletko koskaan ajatellut olevasi outo? Kuka on maailman turhin julkkis? Oletko koskaan imenyt suoraan maitoa lehmän utareesta? Mitä kieliä osaat puhua? D muutamia espanjan ja italian fraaseja. Onko Seth Green söpö? Kenen kanssa menisit mieluiten alasti suihkuun?

Millä olennolla on häntä ja sarvet? Kumpi oli ensin; muna vai kana? Mikä eläin äidistäsi tulee ensimmäisenä mieleen? Oletko koskaan uinut järvessä vaatteet päällä? Millainen sää pihalla on? Onko sinulla oma hengaaja joukossasi? Tekeekö mielesi Vaasan Ruispaloja juuston kera? Oletko henkisesti vai fyysisesti kiero ihminen? Miksi Nasse-setä on vihainen? Jos murhaisit jonkun, miten tekisit sen? Tiesitkö, että joka kerta, kun joku kieltää uskovansa keijuihin, yksi keiju kuolee?

Söisitkö kuolleen Tarantellan, jos saisit vastineeksi 10 euroa? Mieti tarkkaan, oletko varma että pystyisit siihen?

Oletko koskaan ennemmin vastannut näin typeriin kysymyksiin? Oletko pituudeltasi välillä cm? Kuinka moni tuumainen on telkkarisi? Mainitse yksi hyvä musiikkityyli. Mitä kuulet tällä hetkellä? Jos joutuisit big brother tyyliseen taloon ja saisit ottaa mukaan vain yhden asian, niin mikä se olisi? Miltä tällä hetkellä tuntuu? Ottaako joku asia päähän? Söisitkö mielummin kilon voita vai sokeria? Kuinka monta hammasta on karhulla? Omistatko auton, mopon tai polkupyörän? Mikä on autosi, moposi tai polkupyöräsi merkki?

Mikä seuraavista olisi hirvein kokemus: Joutua tunniksi taloon jossa soitetaan teknoa? Joutua tunniksi taloon jossa soitetaan räppiä? Paljonko painaa kiloa nauloja? Paljonko ihminen painaa jos se syö kilon nauloja?

Valitse seuraavista yksi luku: Jos joutuisit sähkötuoliin niin mitä söisit viimeiseksi ateriaksesi? Omistatko veneen tai lentokoneen? Mainitse lukemisen arvoinen kirja. Monelta pitää herätä huomenna? Mitä meinasit tehdä viikonloppuna?

Tiedätkö mikä bussilinja kulkee läheltä kotiasi? Lisäksi yhteistyössä infektio muiden sukupuolitautien on yhteinen. Toimenpiteet valvonnassa käytettyjen muiden STD, kuten rajoittamalla määrä seksikumppaneita ja kondomien käyttöä, ovat myös tehokkaita estämään trichomoniasis.

Nykyinen mielipide tartuntataudit 13, Kliinisen mikrobiologian sta 17, Dientamoeba fragilis kuvattiin alun perin kuin ameba perustuu sen morfologia.

Kuitenkin myöhemmin todettiin näytteille morfologia lähempänä kalkkuna loinen Histomonas meleagridis, paitsi puute siimojen. Mikroskooppitutkimus tutkimukset viittaavat myös siihen yhtäläisyyksiä Trichomonads, mukaan lukien hallussaan hydrogenosomes ja molekyylitason tutkimukset ovat vahvistaneet läheinen fylogeneettiseen suhde Dientamoeba ja Histomonas ja mahdollinen distaalisemmissa suhde Trichomonas.

Kuten muidenkin Trichomonads, Dientamoeba vain osoittaa trofotsoiittivaihe vaiheessa kuva. Tämä herättää kysymyksiä lähetystavasta että kysta vaihe osallistuu tavallisesti ulosteiden suun siirto.

Lisäksi trophozoites on Dientamoeba hengissä kehon ulkopuolella hyvin lyhyen aikaa. Johtuen läheinen suhde Histomonas ja Dientamoeba, ehdotetaan Dientamoeba on myös lähetetään suolimadon munia.

Epidemiologiset ja kokeellista näyttöä taipumus rikosoikeudelliseen pinworm Enterobius vermicularis kuin kantajana Dientamoeba. Viime aikoina, siat on osoitettu olevan luonnollinen isäntä D. Historiallisesti Dientamoeba on pidetty ei-patogeenisen commensal. Kuitenkin, kliinisiä oireita usein korreloi läsnä suuri määrä trophozoites ja hoitoon infektion ratkaisee oireita. Liittyvien kliinisten oireiden Dientamoeba ovat ajoittainen ripuli, vatsakipu, ilmavaivat, pahoinvointi ja väsymys.

Vähän tiedetään synnyssä ja Dientamoeba todennäköisesti toimii heikompilaatuisen ärsyttävä suoliston limakalvojen, joka voi johtaa jonkin verran tulehdusta. Jodikinoli on yleensä huume hoitoon Dientamoeba. Paromomysiinin ja metronidatsoli ovat myös tehokkaita.

Johnson et al Kehittyvät tuntemattomuudesta: Clin Microbiol Rev Barratt JL et al tarkastelu Dientamoeba fragilis kuljetus ihmisillä useita syitä, miksi tämä organismi tulisi harkita diagnoosi ruoansulatuskanavan sairaus.

Balantidium coli on ainoa ripsieläin joka tartuttaa ihmisiä. Se löytyy maailmanlaajuisesti, mutta kuten monet muut ulosteen-suun kautta tarttuvat taudit, se on yleisempää tropiikissa. Ihmisestä ihmiseen on myös dokumentoitu ja tämä lähetystavasta on todennäköisesti esiintyy ympäristöissä syrjäyttämisen ja huono henkilökohtainen hygienia, kuten psykiatriset sairaalat ja vankilat.

Skip yleinen ripsieläin biologia. Ripsieläimet ovat suuri ja monipuolinen joukko alkueläimet. Kuten nimi kertoo, ripsieläimet hallussaan cilia jossain vaiheessa elinkaarensa.

Värekarvojen on yleensä järjestetty pitkittäisiin riveihin ja tyypillisesti pinnan peittämiseksi organismin. Ripsieläimet on ominaista ydin- dimorphism, että niillä on kaksi erillistä ytimeksi. Suuri munuaisen muotoinen macronucleus on osallisena «taloudenpito» tai somaattisten toimintojen solun, kun taas pienemmät pallomaiset mikronukleus sisältää täydellisen genomin.

Macronucleus sisältää tuhansia kopioita kopioinnin suhteen aktiivisia «minikromosomit» edustavat , eri DNA-molekyylit. Näin suuri määrä telomeres kromosomin päät johti ripsieläimiä on varhaisen mallijärjestelmä, jolla tutkitaan telomeres ja telomeraasin entsyymi, joka syntetisoi telomeres. Ripsieläimet tehdään molemmat suvuton lisääntyminen eli binary fissio ja suvuton lisääntyminen liittyy konjugaatio kuva yllä.

Konjugaation aikana, kaksi ripsieläimet vastakkaista pariutumisen tyypit pari ja vaihtaa geneettistä materiaalia. Aviollinen kontakti laukaisee meioosia mikrotumissa tuloksena 4 haploid mikrotumia. Samanaikaisesti macronucleus hajoaa ja katoaa. Kolme mikrotumien hajota ja loput mikrotumatesti jakaa uudelleen. Kukin konjugoimiseksi organismien lahjoittaa mikrotumatesti gametic tai mies sen mate kautta sytoplasmisen silta, joka yhdistää heitä. Gametic mikrotuma sulakkeita paikallaan tai nainen mikrotumatesti muodostavat diploidinen tsygoottisista mikronukleuskokeessa.

Conjucating paria erottaa ja tsygoottisista nucluei läpi toisen kierroksen jako. Yksi näistä mikrotumien kehittyy The macronucleus, mikä täydentää sykli. Muodostumista macronucleus liittyy pirstoutuminen kromosomien ja menetys vastaavat DNA-sekvenssit geenejä ei ekspressoidaan korkeilla tasoilla normaalissa suvuton sykli. Jäljellä olevat DNA-fragmentit, tai minikromosomit, vahvistetaan sitten.

Katso kaavio DNA käsittelyn aikana macronucleus muodostumista. Pinnallinen tulehdus paksusuolen limakalvon voi esiintyä, joka voi aiheuttaa ripulia ja colicky kipua. Lievä tai krooniset infektiot ovat ominaista ajoittainen ripuli ja ummetus, laihtuminen, ja vatsakipu. Harvoissa tapauksissa, trophozoites valtaavat suolen epiteelin ja tuottaa haavaumia.

Kliinisesti tämä johtaa akuutin ripulin ja limaa ja verta eli punatauti. Tämä balantidial punatauti on samanlainen kuin punatauti tuottaman Entameoba histolytica katso alla. Laboratorion diagnoosi tehdään tunnistamalla organismin ulosteet. Balantidium osoittaa tyypillisen fecal-suullinen elinkaari koostuu trofotsoiittivaihe ja kysta vaiheissa. Suuri koko ja ainutlaatuisia morfologisia ominaisuuksia Balantidium kuva on esteenä sen sekaannusta muiden alkueläimiä löydetty ihmisen ulostetta.

Trofotsoiitti on munanmuotoinen ja sen keskimääräinen koko on 70 x 45 um, mutta se voi vaihdella ylöspäin um. Kysta on erottuva kysta seinään CW ja on pallomainen, joiden keskimääräinen halkaisija on 55 pm. Vuonna värjätään yksilöt ilmeisin sisäinen rakenne on suuri macronucleus mies. Mikrotumatestin min ei ehkä aina ole ilmeinen, koska sen tiiviissä yhteistyössä macronucleus. Contractile vacuoles CV , jotka toimivat osmoottinen asetuksessa, ovat usein nähtävissä ja joskus cytostome Cy on havaittavissa.

Samanlainen kuin monet muut ripsieläimiä, Balantidium kuuluu riviä värekarvojen. Värekarvat antaa loinen pinnan sumea ulkonäkö ja ovat vähäisempää kysta vaiheessa. Hoidon valinta on tetrasykliiniä annetaan mg neljä kertaa päivässä 10 päivän ajan. Jodikinoli on suositeltu vaihtoehtoinen lääke. Ehkäisevät toimenpiteet ovat samat kuin muiden sairauksien lähettämää ulosteiden-suun kautta ks fecal-suullinen siirto tekijöitä tai keskustelua Giardia ennaltaehkäisy.

Lisäksi sika viemäröinti olisi pidettävä poissa juomavettä ja ruokaa. Useat suvun jäsenet Entamoeba tarttua ihmiseen katso alla. Kuitenkin geneettiset ja biokemialliset tiedot osoittavat, että ei-patogeeninen E.

Kaksi lajia tavataan kaikkialla maailmassa, mutta kuten monet muut suoliston alkueläimet, ne ovat yleisempiä trooppisissa maissa tai muilla alueilla, joilla on huono hygieniaolot. On arvioitu 50 miljoonaa tapausta amebiasis vuodessa jopa Saastuneen ruoan ja veden ovat luultavasti ensisijainen tartuntalähteitä.

Korkeampi esiintyvyys alueilla alempi sosioekonominen asema johtuu todennäköisesti huonosta hygieniasta ja puute sisätiloissa LVI. Suuri levinneisyys mies homoseksuaaleja on myös todettu.

Ihminen on ainoa isäntä E. Nielemisen kystat kulkee mahan läpi ja excyst alaosaan ohutsuolen. Excystation liittyy häiriöitä kysta seinän ja quadranucleated ameba syntyy aukon läpi. Ameba suoritetaan toinen kierros ydinvoiman jako seuraa kolme peräkkäiset sytokineesi eli solunjakautumisen tuottaa kahdeksan pientä uninucleated trophozoites, joskus kutsutaan amebulae. Nämä epäkypsä trophozoites asuttaa paksusuoleen, erityisesti umpisuolen ja sigmoidorectal alueille, missä ne syövät bakteereja ja solutason roskia ja tehdään useaan kertaan binary fissio.

Trophozoites liikkuvat laajentamalla sormimaisen pseudopodium PSD ja vetämällä muualle elimistöön eteenpäin kutsutaan ameboid liike. Valejalka, ja joskus ulkoreunan trofotsoiittivaihe, on selkeä valoa taittava ulkonäkö ja on kutsutaan ektoplasmaa ecto.

Loput solulimassa on rakeinen ja on nimeltään endoplasm endo. Joskus glykogeenin vacuole Vac on ilmeinen. Nuclear Nu morfologia värjättyä yksilöt on ominaista hienoksi rakeinen rengas perifeerisen chromatin ja keskeisellä paikalla karyosome ka. Vaihtoehtona suvuton replikointi trophozoites voi myös encyst. Tekijät vastuussa induktion encystation ei tunneta. Chromatoid elimet cb värjätään pitkänomainen rakenteiden kierros päättyy ja edustavat yhdistäminen ribosomien.

Kysta seinämä koostuu kitiiniä ja on sileä, valoa taittava ulkonäkö. Kysta kypsyminen on kaksi kierrosta ydin- lisääntymään ilman solujen jakautumista ja kystat ytimet Nu löytyy ulosteet. N ydinalan morfologia kysta on samanlainen kuin trofotsoiittivaihe paitsi että ytimet tulevat asteittain pienempiä jokaisen jako.

Joskus nuoret kystat eli ytimet tulee olemaan glykogeenin vacuole VAC , joka näyttää kirkkaalta alue värjätään yksilöitä. Tämä onteloiden joskus syrjäyttää ja muuttaa morfologiaa ytimeksi. Chromatoid elimet pyrkivät kadota kysta kypsyy. Kystat ovat yleensä um. Kystat heti infektoiva kun erittyminen ulosteeseen ja on elinkelpoinen viikkoja-to-kuukautta ympäristön olosuhteista riippuen. Kuitenkin trophozoites voi hyökätä paksusuolen epiteelin ja tuottaa haavaumia ja punatauti katso laatikko.

Tämä invasiivisen sairauden voi tulla asteittain huonompi ja johtaa entistä vakava sairaus. Amebas voi myös etäispesäkkeitä muihin elimiin ja tuottaa anextraintestinal amebiasis. Ei-invasiivinen tauti on usein oireeton, mutta voi aiheuttaa ripulia tai muiden maha-suolikanavan oireet, kuten vatsakipu tai krampit. Tämä ei-invasiivisia infektio voi jatkua tai edistymisestä invasiivisen sairaus, jossa trophozoites tunkeutua suolen limakalvon ja tappaa epiteelisolujen.

Varhainen vaurio on pieni alue kuolion tai haavaumia, tunnettu siitä, että reunat ja käytännössä mitään tulehdusta välillä leesioita kuvio. Ameba leviää sivusuunnassa ja alaspäin submukoosassa alla epiteelin ja tappaa isäntäsolut edetessä. Tämä johtaa klassista «pulloon muotoinen» haavauma, jossa on pieni aukko ja laaja pohja. Trophozoites ovat eniten välisellä rajalla tervettä kudosta ja nekroottista kudosta.

Nämä invasiivisia ameba nauttiminen isäntäsoluja ja trophozoites kanssa nautittu punasolujen ovat usein ilmeinen. Nämä hematophagous trophozoites joskus löytyy dysenteric ulosteet.

Kysta tuotanto vähenee aikana invasiivisia vaiheessa infektion ja kystat ei koskaan löydetty kudosvaurioihin. Haavaisen prosessi voi edelleen laajentaa sivusuunnassa tai alaspäin. Jos suuri määrä haavaumat ovat läsnä, ne voivat kasvaa yhteen, jotka voivat johtaa paikallisen sloughing pois suolen seinämän. Tämä lävistys voi aiheuttaa paikallisia paiseita tai yleistynyt peritoniitti.

Katso myös kaavioesitys kudosinvaasio. Amebic haavaumia voi myös tulla toissijaisesti tartunnan bakteerit, jotka voivat sekoittaa kliinistä kuvaa. Ameboma on tulehduksellinen paksuuntuminen suolen seinämän ympärille haavauma, joka voidaan sekoittaa kasvain.

Amebiasis voi myös edetä systeeminen tai suoliston ulkopuolisten infektio. Levittäminen ensisijaiselta suoliston vaurio on pääasiassa kautta verenkiertoon, mutta voi myös tapahtua suoraa jatkoa vaurio. Maksa on yleisimmin vaikuttaa elin ja tämä johtuu todennäköisesti kuljettamisen suoraan trophozoites paksusuolesta maksaan kautta saporttilaskimo kuva.

Aluksi vauriot ovat pieniä pesäkkeitä kuolio, joka yleensä sulautua yhdeksi paise koska ne laajenevat. Tämä maksan paise laajenee edelleen, sillä trophozoites asteittain tuhota ja nielemään isäntäsoluissa.

Keskellä paise, joka koostuu hajotettiin hepatosyyttien, punasolujen, sappi ja rasvaa, voi nesteyttää ja tämä nekroottinen materiaali joskus virheellisesti kutsutaan mätä vaihtelevat väriltään kellertävän punertavanruskeaan.

Hematogenous leviäminen trophozoites muille sivustoille, kuten keuhkoihin tai aivoihin, on harvinaista, mutta ei esiinny. Toiseksi yleisin suoliston ulkopuolisten sivuston jälkeen maksa on keuhkoihin. Keuhkojen infektiot yleensä johtuvat suoraa jatkoa maksan vaurio poikki kalvon ja osaksi keuhkopussin ja keuhkojen. Ihovaurioiden muodostettu seurauksena maksan tai suolen fisteli voi myös esiintyä, mutta erittäin harvinaista.

Muita ihovaurioiden kuuluvat peräaukon haavaumat ja osallistuminen sukuelinten, mukaan lukien penis homoseksuaalien. Nämä myöhemmin ilmenemismuodot ovat todennäköisesti johtuu ihon tai limakalvojen kanssa kosketuksiin invasiivisia trophozoites.

Kuten edellä todettiin , E. Osa tästä erosta virulenssi johtuu olemassaolo morfologisesti samanlaisia, mutta avirulentteja, E. Sitä vastoin anti-ameba humoraalivasteiden havaitaan sekä oireettoman ja oireisen E. Tämä viittaa siihen, että jopa oireettomia tapauksia on rajoitettu määrä hyökkäystä.

Tekijät vastaavat patogeneesi E. Eräs lähestymistapa ymmärtämiseen synnyssä on verrata mahdollista virulenssitekijät näiden kahden lähisukulaislajeihin. Patologian tulokset isäntä-loinenvuorovaikutuksissa, ja siksi, isäntä tekijät, loinen tekijöitä tai molempia voi myötävaikuttaa sairaustilan. Esimerkiksi kehittäminen invasiivisen sairauden voisi johtua määrällisiä tai laadullisia näkökohtia isännän immuunivastetta.

Rekrytointi neutrofiilien ja voimakas tulehdus on merkitty alkuvaiheessa amebic hyökkäystä. Kuitenkin tulehdus ympäröivän perustettu haavoja ja paiseita jos usein minimaalinen annetaan aste kudosvaurioita. Luonne suojaavia immuunivasteita ei ole selvä. Synnynnäinen tai epäspesifinen immuniteetti sekä hankittu immuniteetti, ovat luultavasti molemmat tärkeitä ehkäisyyn invasiivisen sairauden.

Limakalvojen peittävä epitheilial solut voivat estää kontakti trofotsoiittivaihe ja isäntäsoluissa. Lisäksi limakalvon IgA vasteita esiintyy seurauksena infektio ja ulosteen IgA vasten trofotsoiittivaihe pintaa lektiini ks Eh-lektiini liittyvät harvemmin uusien E.

Korkeita tiittereitä seerumin vasta-aineiden myös kehittyä maksan paiseita. Koska invasiivista tautia on usein progressiivinen ja sitkeiden, rooli näiden anti-ameba vasta on kyseessä. Cell-vasteita näyttävät osansa rajoittaakseen invasiivisen amebiasis ja suojata isäntää uusiutumista onnistuneen hoidon. Kestävyys isännän immuunivaste on toinen mahdollinen virulenssitekijäksi jotka voivat edistää ja pahenemiseen invasiivisen sairauden. Esimerkiksi yksi fenotyyppinen ero E.

Lysis Neutrofiilien voisi vapauttaa myrkyllisiä tuotteita, jotka edistävät tuhoutuminen isännän kudosta. Kuitenkin rooli näiden eri ilmiöiden synnyssä ei ole tiedossa. Invasion of suolen limakalvon E. Trophozoites kiinni limakerroksessa vaihe 1. Tämä sitoutuminen sinänsä luultavasti ei edistä synnyssä ja on yksinkertaisesti mekanismi ameba indeksoida pitkin kasvualusta. Ehtyminen lima este mahdollistaa trofotsoiittivaihe tulla kosketuksiin epiteelisolujen. Epiteelisolut kuolee yhteystiedon riippuvaisella tavalla, joka johtaa häiriöitä suolen limakalvon vaihe 2.

Trophozoites jatkaa tappaa isännän soluihin submukoosassa ja edelleen häiritä kudoksen kuin ne etukäteen vaihe 3. Häiriöt suolen seinämän vaihe 4 tai metastaasin verenkierron kautta vaihe 5 on myös mahdollista. Liittyminen, sytotoksisuus, ja häiriöitä kudokset ovat tärkeitä tekijöitä patogeneesissä E. Parasite proteiineja, jotka voisivat olla rooli näissä prosesseissa ovat: Eh-lektiini , amebapore , ja proteaasit.

Kontakti-riippuvaisen tappamisen kohdesolujen inhiboi lähes täydellisesti galaktoosin tai GalNAc ja kohde- soluja, joista puuttuu terminaalinen galaktoositähteitä niiden pintaglykoproteiineja kestävät trofotsoiitti tarttuvuus ja sytotoksisuutta. Lisäksi, Eh-lektiini on osallisena vastustuskyvyn täydentää lyysin. Eh-lektiini on heterodimeeri, joka koostuu kDa raskaan ketjun ja kDa kevytketju liittynyt disulfidisidokset.

Välikorotus alayksikköä kDa on kovalenttisesti liittyy heterodimeerin. Raskaan ketjun transmembraanidomeeni ja hiilihydraattia sitovan domeenin. Kaikki alayksiköt koodataan multigeeniryhmiä. On viisi jäsentä raskaan ketjun perhe, jäsentä kevyen ketjun perhe ja 30 jäsentä väliketjun perheen. Limaa koostuu glykoproteiinien kutsutaan musiineja. Vallitseva musiinin löytyy suoliston limakalvo on Muc2, joka on laajasti glykosyloituja O-kytketty GalNAc tähteitä.

Sekvenssi kevyen ja raskaan ketjun geenit E. Ei tiedetä, ovatko nämä sekvenssi erot voivat selittää erot virulenssin välillä E.

Sitoutuminen on tietenkin tärkeää sekä lajeja, mutta on mahdollista, että kiinnittyminen on laadullisesti tai määrällisesti eri lajien välillä. Petri ym Annu. Perhe huokosia muodostavan polypeptidien on havaittu E. Kolme perheenjäsenet nimetty amebapore A, B ja C amebapore olento hallitseva ilmaistu. Kypsä polypeptidi on 77 aminohappoa pitkä ja muodostaa dimeerejä matalassa pH: Kolme näistä dimeerien sitten koota onttoon rengasmainen rakenne.

Tämä hexamer sitten voi interkalatoi kalvoihin ja esitellä 2 nm huokosia eli reikää , joka johtaa solun kuolemaan. Huokosia muodostava aktiivisuus riippuu tästä kokoonpano prosessi, joka alkaa dimerointi.

Tämä ero huokosia muodostavan aktiivisuuden on katsottu johtuvan glutamaatti asemassa 2 E. Tämä erityisesti aminohappotähde on tärkeää muodostumista dimeerien ja uskotaan, että dimeerien E. Amebapore on lokalisoitu vakuolaarisen osastoihin esim ruoka vacuoles sisällä trofotsoiittivaihe ja on kaikkein aktiivinen happamassa viittaa siihen, että tärkeä toiminto amebapore on hajottamiseksi nautittuina bakteereja. Kuitenkin, amebapore on mukana niin virulenssitekijä, että geneettinen manipulointi E.

Nämä amebas pystyvät aiheuttaa tulehduksen ja kudosvaurioita malleja amebic koliitti. Leippe et ai, Tr. Proteaasit ovat entsyymejä, jotka hajottavat muihin proteiineihin ja saattaa myötävaikuttaa patogeneesiin syy E. Kysteiiniproteaasien on osoitettu häiritä polymerointia MUC2, pääkomponenttina paksusuolen limaa. Tämä huonontunut lima on tehottomampi estämisessä tarttuminen trophozoites epiteelisoluihin.

Tuhoaminen soluväliaineen ECM proteaasien voi myös helpottaa trofotsoiittivaihe hyökkäystä. Inhibiittorit kysteiiniproteaasien voi pienentää maksan paise koko kokeellisissa malleissa.

Kaksikymmentä eri kysteiiniproteaasiin geenit on tunnistettu E. Yksi näistä, nimetyn CP5, ilmentyy korkeilla tasoilla on trofotsoiittivaihe pinnalla. Mutantit ilmentävät alhaisempi CP5 oli alentunut kyky tuottaa maksan paiseita hamsterin amebiasis malli. Nämä mutantit oli myös alennettu kasvuvauhti ja alempi erythrophagocytic toimintaa, joten ei ole selvää, onko CP5 suoraan osallistuu invasiivisuus E.

Mielenkiintoista, yli ilmentyminen CP2 E. Kuitenkin yli ilmaus CP2 ei johtanut kykyä E. Siksi ei ole selvää täsmällistä roolit proteaasit voivat olla synnyssä. Yhteenvetona synnyssä liittyy E. Useita mahdollisia virulenssitekijöitä on tunnistettu katso taulukko. Ei kuitenkaan ole selvää tarkkaa roolia näiden eri virulenssitekijät pelata kehittämisessä invasiivisen sairauden.

Eräs lähestymistapa ymmärtämiseen synnyssä on vertailla näiden tekijöiden E. Nämä kaksi lajia ovat läheistä sukua ja mahdolliset virulenssitekijät löytyy molemmilla lajeilla. On kuitenkin olemassa laadullisia ja määrällisiä eroja E. Nämä geneettiset erot E. Kuitenkin patogeneesi johtuu todennäköisesti yhdessä vaikutukset useiden isäntä ja loinen tekijät, ja virulenssi voi edustaa määrin isäntä voi ohjata trofotsoiittivaihe hyökkäyksen ja replikointi. Itämisaika voi vaihdella muutamasta päivästä kuukausia tai vuosia viikkoa on yleisin.

Siirtymät yhdestä tyypistä suolen oireyhtymä toiseen voi tapahtua ja suoliston infektiot voivat aiheuttaa suoliston ulkopuolisten infektioita.

Kliiniset oireyhtymät l iittyvä amebiasis. Suurin osa yksilöiden diagnosoitu E. Tämä tila voi jatkua tai edetä oireenmukaista infektio. Oireista nondysenteric infektioita esiintyy vaihteleva oireet vaihtelevat lievästä ja ohimeneviä intensiivistä ja pitkäkestoinen. Ripuli usein vuorottelee aikoja ummetus tai pehmeä uloste.

Ulosteet toisinaan sisältää limaa, mutta ei ole näkyvää verta. Amebic punatauti alkaa yleensä hitaasti usean päivän vatsan kouristukset, tenesmi, ja satunnaiseterikois löysät ulosteet, mutta etenee ripuli verta ja limaa. Blood, limaa ja paloja nekroottisen kudoksen tulevat selvemmäksi määrä uloste kasvaessa tai enemmän per päivä ja ulosteet sisältävät usein vähän ulosteet. Muutamat potilaat voivat kehittyä kuume, oksentelu, vatsan arkuus tai nestehukka erityisesti lapset , kun sairauden vakavuus kasvaa.

Fulminantti tai grangrenous, colitus on harvinainen, mutta hyvin vakava muoto suoliston amebiasis. Potilailla esiintyy vakava verinen ripuli, kuume, ja hajanainen vatsan arkuus. Amebomas läsnä kivuliaat vatsan massat, joita esiintyy yleisimmin umpisuoli ja nouseva paksusuoli. Ahtaumaoireita tai verenvuodot saattavat myös liittyä ameboma.

Peräaukon haavaumat ovat eräänlaista ihon amebiasis, jotka johtuvat suoraan leviäminen suoliston infektiota. Amebic maksa paiseet ovat yleisin suoliston ulkopuolisten amebiasis. Puhkeamista Maksan oireet voivat olla nopea tai vähitellen. Maksan infektiot ovat ominaista hepatomegalia, maksan arkuus, kipu oikeassa yläkulmassa neljänneksessä, kuume ja ruokahaluttomuus.

Kuume joskus tapahtuu päivittäin iltapäivällä tai illalla. Maksan toimintakokeet ovat yleensä normaali tai hieman poikkeava ja keltaisuutta on epätavallinen. Maksa paiseita ajoittain repeämä osaksi vatsakalvon tuloksena peritoniitti. Keuhkojen amebiasis on yleensä johtuu suoraan myöntämistä maksan paise läpi kalvon.

Kliiniset oireet useimmiten olla yskä, rintakipu, hengenahdistus hengitysvaikeudet , ja kuume. Yskös voi olla märkivä tai verinen ja sisältävät trophozoites. Runsasta expectoration eli vomica on märkäeritettä voi myös esiintyä. Ensisijainen etäpesäkkeitä keuhkoihin on harvinainen, mutta tapahtuu. Samoin infektio muissa elimissä esim. Kliiniset oireet liittyvät kyseinen elin. Ihon amebiasis on seurausta ihon tai limakalvojen kylvetetään sisältävien nesteiden trophozoites. Tämä kosketus voi olla seurausta avanne suolen, maksan, välilihan tai hyökkäyksen sukuelinten.

Ihovaurioihin on märkä, rakeinen, nekroottista pinta merkittävässä rajoja ja voi olla erittäin tuhoisa. Kliininen diagnoosi on vaikeaa ja yleensä harkita epidemiologiset riskitekijät esim. Lopullisen diagnoosin amebiasis edellyttää osoitus E. Ulostenäytteitä olisi säilytettävä ja värjätään ja mikroskooppisesti. Kystat on taipumus vallitsevia uloste ja trophozoites in Diarrhetic ulosteet ks morfologia. Tuore uloste voidaan myös heti tutkitaan liikkuvien trophozoites joilla on etenevä liikkuvuutta.

Sigmoidoskopia voi paljastaa ominaisuus haavaumia, varsinkin vakavampi tauti. Aspiraatit tai koepaloja olisi myös mikroskooppitutkimus trophozoites. Antigeeninosoituksella sarjat ovat saatavilla positiivinen tunnistus näiden lajien.

Yksi tällainen nopea antigeenin havaitseminen testi on E. Serologia on erityisen hyödyllinen diagnosoinnissa suoliston ulkopuolisten amebiasis. Kuitenkin vasta-aineet voivat säilyä vuosia ja erottaa entisiä ja nykyisiä infektiot voivat aiheuttaa ongelmia endeemisillä alueilla. On myös mahdollista imeä maksan paiseet. Tämä on kuitenkin harvoin tehty ja ilmoitettu vain valikoiduissa tapauksissa esim. Aspirate on yleensä paksu punaruskea neste, joka harvoin sisältää trophozoites.

Trophozoites todennäköisimmin löytyy paise seinää eikä nekroottisen roskat paise keskelle. Useat lääkkeet ovat saatavilla hoitoon amebiasis ja valinta lääkkeen s riippuu kliinisessä vaiheessa infektio taulukko. Ennuste käsittelyn jälkeen on yleensä hyvä lievien tapausten. Kuitenkin monissa endeemisillä alueilla, joissa hinnat infektiosyklit ovat korkeat ja käsittely on kallista, standardi käytäntö on vain hoitoon oireisen tapauksissa.

Metronidatsoli tai tinidatsolia jos saatavilla suositellaan kaikille oireenmukaista infektioita. Tämä hoito pitäisi seurata tai yhdistettynä luumenin antiamebic lääkkeiden kuvatulla oireettomilla potilailla.

Nekroottinen koliitti vaatii kiireellistä sairaalahoitoa palauttaa neste- ja elektrolyyttitasapainon. Lisäksi emetiini tai dehydroemetine joskus annetaan yhdessä nitroimidatsoli. Tämä tehdään vain kaikkein vaikeimmissa tapauksissa myrkyllisyyden vuoksi näiden lääkkeiden. Paise tyhjene maksan vaurioiden ts punktiomenetelmällä tai kirurgiset kuivatus on nyt harvoin hoitotarkoituksiin ja on tarkoitettu vain tapauksissa suuria paiseita suurella todennäköisyydellä repeämä.

Suurin ero on, että ihmiset ovat ainoa isäntä E. Ohjaus perustuu vältetään saastuminen ruoan tai veden kanssa ulosteet. Terveysvalistus suhteen parantamiseen henkilökohtaiseen hygieniaan, terveys hävittäminen ulostetta, ja käsien pesu ovat erityisen tehokkaita. Suojeleminen vesihuoltoon alentaa endemisöityminen ja epidemioita. Kuten Giardia, Entamoeba kystat ovat resistenttejä standardin klooria hoitoon, vaan tapetaan jodi tai keittämällä. Sedimentaatio ja suodatus prosessit ovat varsin tehokkaita poistamaan Entamoeba kystat.

Blastocystis hominis on yleinen organismi löydetty ihmisen ulosteet. Koska sen ensimmäinen kuvaus noin vuotta sitten, se on vaihtelevasti luokiteltu ameba, hiiva, joka on itiöeläin ja kysta vaihe ruoskia. Analyysi pienen alayksikön rRNA-sekvenssi osoittaa, että blastocystis läheisimmin liittyy stramenopiles, monimutkainen kokoonpano unicellular ja muticellular protisteja. Muita stramenopiles sisältyvät piilevät, ruskolevät, ja vesi muotit. Monet ominaisuudet blastocystis ovat tuntemattomia tai kiistanalainen.

Lähetystavasta, mekanismi solujen lisääntymisen, ja muut ominaisuudet elinkaaren ole lopullisesti osoitettu. Samoin tilan blastocystis kuin taudinaiheuttaja, kommensaali tai opportunistisia organismi ei tunneta. Laajimmin tunnustettu muoto on pallomainen um halkaisijaltaan suuri keskeinen vacuole kuva.

Tämä suuri ontelon työntää ytimet ja muita organelleja on solun reunalla. Vakuoliin on joskus täytetty rakeista materiaalia. Nämä oletetut kystat ovat noin 5 um ja surround monikerroksista seinään. Lisäksi kystat eivät liuottamiseksi veteen laitettaessa viittaa siihen, että ne ovat resistenttejä ympäristöolosuhteissa.

Oletettavasti blastocystis välitetään ulosteen-suun kautta. Kuitenkin, tämä ei ole lopullisesti osoitettu. On ollut useita raportteja viittaa blastocystis aiheuttaa sairauden, samoin kuin monet raporttien mukaan päinvastainen.

Ripuli, kouristukset, pahoinvointi, oksentelu ja vatsakipu on liittynyt suuri määrä organismeja ulosteessa. Lisäksi jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että hoito lievittää oireita ja poistaa organismit. Kyvyttömyys sulkea pois muita organismeja lähteenä oireita ja havainto, että monet tartunnan saaneet henkilöt näytteille mitään oireita vaikeuttaa tehdä lopullisia johtopäätöksiä synnyssä blastocystis. Lisäksi voi olla, että blastocystis on ensisijaisesti kommensaali, mutta voi esiintyä virulenssi tietyissä isäntä olosuhteissa, kuten samanaikainen infektioita, huono ravitsemus, tai immunosuppressio.

Geneettinen väli blastocystis isolaattien on suurempi kuin geneettinen etäisyys E. Tämä hankaloittaa nimeäminen lajien ja historiallisesti ihmisen isolaatteja on nimetty B. Kuitenkin fylogeneettistä analyysi paljastaa, että ei ole olemassa yksinomaan ihmisen clades ja ihmisen isolaatteja löytyy kaikissa clades.

Tämä nostaa esiin mahdollisuuden, että blastocystis ei isäntä erityistä ja voidaan lähettää zoonotically. Lisäksi laaja geneettinen monimuotoisuus voidaan selittää kiistaa koskee patogeenisuutta blastocystis, että jotkut genotyypit voivat olla virulentteja kuin toiset.

Kuitenkin tutkimukset tämän kysymyksen viittaavat siihen, että tämä ei pidä paikkaansa. Päätöslauselma hämmennystä taksonomian, siirto ja virulenssi blastocystis vaatii lisätutkimuksia. Lukuisat alkueläimet voivat asuttavat ruoansulatuskanavan ihmisten.

Useimmat näistä tapahtuu vähän tai ei lainkaan avointa patologian. Infektio näillä alkueläimiä on osoitus ulosteen saastumista ja riskin ilmaisevan enemmän vakavia infektioita, kuten Giardia tai E.

Näitä ei-patogeenisiä lajeja voidaan myös sekoittaa mahdollisesti patogeenisten Giardia tai E. Lisäksi tällainen diagnosoida on myös ongelmallista, että todellinen syy oireet voivat jäädä huomaamatta ja asianmukaista hoitoa viivästyy. Entamoeba laji tarttumasta ihmisiin. Useat Entamoeba lajit tarttua ihmiseen laatikko. Erottavan piirre Entamoeba on niiden ydin- morfologia, joka on kuvattu olevan reuna-chromatin ja pieni karyosome.

Bb seksi gay pattayan kartta

ALASTON SUPMI SUOMI KALUJA HOMO